Näillä vinkeillä helppohoitoinen ja kaunis mökkipiha

Mökkipihalta odotetaan tänä päivänä helppo- ja nopeahoitoisuutta. Mökilllä elämän halutaan olevan rentoa ja leppoista, eikä pihan ylläpito saa olla rennon ajanvieton esteenä. Ei ole kovin mukavaa, jos aina mökille tultaessa on työleiri tiedossa. Näillä vinkeillä saat mökkipihastasi helppohoitoisen, kauniin ja näyttävän.

SIIRTONURMI

Kylvetyn nurmikon kasvattaminen kulutusta kestäväksi vaatii työtä ja ennen kaikkea aikaa. Jos nurmikon kylvää siemenistä, niin silloin ollaan luontoäidin armoilla: rankkasade tai tuuli voi viedä siemenet mennessään ja näin ollen kylvämisen voi joutua tekemään uudelleen, jolloin uudelleen kylväminen tuo myös lisäkustannuksia. Helppo keino saada kestävä ja upeannäköinen nurmi on käyttää siirtonurmea, joka asennetaan pihaan rullana. Lopputuloksena on siisti, tiheä ja tasainen nurmi, joka luo hyvän pohjan näyttävälle mökkipihalle. Siirtonurmen voit tilata kätevästi suoraan koti- tai mökkipihaan toimitettuna. Tilaa siirtonurmi Pihatukku.fi -verkkokaupasta!

kUNTTA

Kuntta eli siirtovarvikko on metsänpohjamattoa, joka soveltuu moneen eri kasvuympäristöön. Kuntassa on yleensä useaa eri varpulajia, mutta pääosin se muodostuu mustikka- ja puolukkavarpuista. Kuntta on saavuttanut suuren suosion mökinomistajien keskuudessa sen helppouden, sekä kauniin ja luonnonmukaisen ulkoasun vuoksi. Kuntan voit tilata näppärästi ja edullisesti kotiin kuljetettuna Pihatukku.fi -verkkokaupasta.

HELPPOHOITOISET KASVIT

Kukilla ja kasveilla saa pihasta kauniin ja harkitun näköisen. Mökkipihaan kannattaa valita kestäviä ja helppohoitoisia kasveja, jotka säilyvät pienellä vaivalla näyttävinä.

Erilaiset angervot ovat suosittuja valintoja. Pensasangervot ovat suosittuja koristekasveja, sillä ne ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Pensasangervot ovat kauniita eivätkä ne nirsoile kasvupaikkansa suhteen.

Norjanangervo sekä keijuangervo ovat kauniita vaihtoehtoja ja sopivat monenlaiseen pihaan. Norjanangervon runsaassa kukinnassa koko pensas täyttyy upeista, valkoisista kukista. Keijuangervon kukinta taas on maltillisempi. Kukat ovat heleän vaaleanpunaiset, ja pensas on hillityn kaunis. Lisäksi angervot ovat helppohoitoisia ja niillä on hyvä talvenkestävyys.

Perennat ovat monivuotisia koristekukkia, jotka lähtevät talven jälkeen uuteen kasvuun. Perennat ovat hyvä ratkaisu helppohoitoisia kukkia metsästävälle. Lajeja on monia ja onkin suosittua tehdä näyttäviä ryhmäistutuksia. Perennojen paras istutusaika on kesä-syyskuussa.

Heinäkasveista esimerkiksi Koristekastikka on kestävä kasvi, joka muodostaa tiheitä ja suuria mättäitä. Koristekastikka sopii monenlaiseen mökkimaisemaan: kukkapenkkiin, kivikkoon tai tilaa jakamaan.

Suomirakentaa.fi -sivuston luonnonmukainen piha-artikkelissa on hyviä vinkkejä vihersuunnitelman tekemiseen mökkipihalle.

MARJAPENSAAT JA OMENAPUUT

Marjapensaat ja omenapuut tekevät pihasta pienellä hoidolla kotoisan näköisen. Ja mikä parasta, sadosta saat niin päivän vitamiiniannoksen kuin raaka-aineet herkullisiin marjapiiraisiin ja omenapaistoksiin. Todellista lähiruokaa!

Musta- ja punaherukkapensaat on helppo kasvattaa ja ne tuottavat hyvin satoa. Etenkin mustaherukkapensaasta leviää myös ihana tuoksu. Omenapuulajeja on useita, ja vaihtelua on hedelmän kypsymisajankohdan sekä happamuusasteen mukaan. Helppohoitoisimpia lajeja ovat esimerkiksi Särsö ja Puna-Antonovka. Särsö on makeahko omena, kun taas happaman omenan ystäville sopii Puna-Antonovka. Molemmat kypsyvät syys-lokakuun taitteessa.

monikäyttöiset lyhdyt

Luonnonkasvien lisäksi mökkipiha kannattaa somistaa kauniilla esineillä, kuten lyhdyillä. Lyhdyt eivät ole vain tunnelmallisia syysiltoja ja pimeitä pakkasilmoja varten, vaan ne sopivat mainiosti myös kesällä mökin pihaan. Lyhdyn sisällä voi kasvattaa pieniä kasveja, ja lasten keräämät kukkakimput saa hienosti esille laittamalla ne lyhtyyn. Kesän loppupuolella lyhdyn voi täyttää oman omenapuun hedelmillä, ja lopputuloksena on näyttävä ja kaunis ilmestys. Lyhdyn sisään voi laittaa oikeastaan melkein mitä tahansa –vain mielikuvitus on rajana!

mökkitontti jo valmiina, mutta mökki puuttuu?

Tutustu mökkimalleihin Salvoksen nettisivuilla.
Konkreettisen kuvaston voit tilata kätevästi kotiisi täyttämällä tilauslomakkeen.

Olemme sinua varten: autamme hirsiunelmasi toteuttamisessa!