fbpx

Hirsikehikko vaiko valmis mökkipaketti

Hirsikehikko vaiko valmis mökkipaketti

Hirsirakennuksesta haaveileva tai sellaista jo suunnitteleva – oli se sitten hirsisauna, hirsimökki tai vaikkapa hirsiaitta – käy suunnitteluvaiheessa läpi lukuisten toimijoiden eri vaihtoehtoja toimitussisältöineen ja tarjouksineen. Mielessä on usein myös kysymys, pitäisikö hankkia pelkkä hirsikehikko, hirsirakennus säältä suojaan toimitettuna, vaiko peräti täysin muuttovalmis hirsirakennus. Yksiselitteistä tyhjentävää vastausta ei tietenkään ole, koska tarpeet, suunnitelmat, budjetit, kohteen sijainnit, ajankäyttö sekä oman työpanoksen määrä vaihtelevat. Toiset haluavat säästää omaa aikaansa teettämällä kaiken ns. avaimet käteen -periaatteella, eli mahdollisimman valmiiksi ammattilaisilla. Toiset puolestaan haluavat tehdä joitain työvaiheita, kuten pintakäsittelyitä tai vaikkapa pihatöitä itse. Ja toiset puolestaan tilaavat pelkät tarvikkeet ja rakentavat koko projektin omin käsin. Tässä artikkelissa pureudumme lähinnä hirsikehikkoihin sekä hirsikehikon ympärille rakennettaviin erilaisiin toimitusmuotoihin ja valmiusasteisiin.

Hirsikehikko sellaisenaan sekä muita varteenotettavia vaihtoehtoja

Moni kesämökkiä, tai ulkosaunaa suunnitteleva on suosinut mökkipakettia tai saunapakettia, missä hirsikehikon lisäksi toimituksessa on vähintäänkin myös muut puuosat ja hyvin todennäköisesti ovet sekä ikkunat. Joka tapauksessa tällaisessa toimitusmuodossa rakennuttaja joutuu hankkimaan kehikon pystytystä ja mahdollista muuta rakentamista varten ulkopuolisen porukan, tai pystyttämään ja rakentamaan itse.

Hirsikehikko ilman lisätarvikkeita

Hirsikehikkojen suosio sellaisenaan, missä toimitukseen sisältyy kehikon lisäksi pelkät vaarnatapit, kuistin tolpat, sekä nurkkapultit, on nykyiselläänkin kohtuullinen. Toki muut valmiusasteet ja toimitusmuodot kasvavat pelkkiä kehikoita enemmän. Teollisesti valmistettu hirkikehikko toimitetaan hirsisalvokset työstettynä, vaarnatappien ja nurkkapulttien reiät työstettynä, sekä ikkuna- ovi- ja palomuurikarat työstettyinä. Tehdas yleensä numeroi hirret, jotta pystytsohjeiden mukainen pystytys olisi jouhevampaa. Lisätarvikkeita vaikkapa erikseen hankittuna löydät myös Salvoksen verkkokaupasta Pihatukku.fi

Hirsikehikko täydellisellä puuosatoimituksella

Edellisen paketin ohella kehikon voi tilata usein myös täydellisellä puuosatoimituksella, mikä lienee nykyvuosina ollut suositumpi tapa hankkia hirsimökki tai hirsisauna kuin pelkkä hirsikehikkotoimitus. Tällainen toimitusmuoto pitää sisällään yleensä vesikatteen aluslaudoitukset, kattovasat, sisäkattopaneelit, kattovasojen välihirret ja/tai laudat, apukattovasat, räystäslaudat, otsalaudat, kolmiorimat, kattolistat, lattialaudat, lattiavasat, haltiavasat, lattiavasojen kannakkeet, rossipohjalaudat, kuistin lattiavasat, kuistin lattialaudat, parven lattiavasat, parven lattialaudat, jalkalistat, saunan- ja pesuhuoneen lattiavasat, saunan- ja pesuhuoneen lattialaudat, saunan- ja pesuhuoneen vedenpoistokourut, ikkunat, ikkunahelat, ulko-, väli- ja saunan ovet, sekä vuorilaudat. Toisin sanoen pintamateriaalit ja pinta-aineet niin sisältä kuin ulkoa puuttuvat. Mikäli päätät hankkia puuosatoimituksen, nämä muut seikat sinun tulee budjetoida ja hankkia erikseen ja miettiä pystytys- ja rakennusammattilaiset, ellet sinä itse näitä suorita.

Salvos toimittaa pakettitoimituksia joihin sisältyy aina rakennuslupakuvat joko sähköisenä tai paperimuodossa, työ- ja detaljikuvat, rakenne- ja, leikkauskuvat, perustuksen mittapiirros, pakkausluettelo. Emme myöskään jätä asiakasta tai asiakkaan edustajaa yksin,vaan annamme tehtaan tukipuhelinnumeron käyttöösi ja autamme kehikön pystytykseen liittyvissä kysymyksissä. Hirsikehä toimitetaan massiivi- tai lamellihirrellä valintasi mukaan ja mukana karapuut hirsivahvuuden mukaan, saumaeristeet hirsien väliin, kierretangot oheistarvikkeineen, vaarnatapit hirsien, kiinnittämiseen, sekä puiset pilarit, mikäli kyseisessä rakennuksessa sellaisia tarvitaan.

Suunnitelmien ja piirrustusten sekä hirsikehikon ja siihen liittyvien tarvikkeiden ohella Salvos toimittaa valintasi mukaan varusteita ja tarvikkeita aina eristeistä tulisijoihin ja terasseista (lasielementteineen tai ilman) saunanlauteisiin. Kannattaa siis tutustua Salvos-toimitusvaihtoehtoihin

Muita VALMIUSASTEITA JA TOIMITUSMUOTOJA

Säältä suojaan -toimitus

Säältä suojaan -toimitus on välimuoto pakettitoimituksen sekä muuttovalmiina toimittamisen välillä. Hirsikehikko pystytetään ja ulkokatto asennetaan – tämän jälkeen rakennus luovutetaan asiakkaalle. Salvos tarjoaa laajan valikoiman tarvikkeita, jotka toimitamme valintasi mukaisesti kohteeseen ja pääset samantien jatkamaan seuraavia vaiheita rakennusprojektissasi. Lue lisää säältä suojaan toimituksesta toimitusvaihtoedot -sivultamme.

Muuttovalmiina toimitus

Nimensä mukaisesti muuttovalmiina toimitus on kaikista laajin toimitussisällöltään ja tarkoittaa kirjaimellisesti sitä, että hirsiunelmasi toimitetaan sinulle täysin käyttövalmiina. Tämä toimitusmuoto tai valmiusaste tunnetaan monesti myös nimellä avaimet käteen -toimitus. Lähtökohtaisesti me Salvoksella huolehdimme kaikesta silloin kun valintasi on muuttovalmiina toimitus – halutessasi aina puun kaadosta tientekoon, perustuksista pihojen muokkauksineen, itse rakennuksesta puhumattakaan – Se on juurikin 100% käyttövalmis aina pintamateriaaleja, pintäkäsittelyitä, mahdollisia tulisija-asennuksia myöten. Voit lukea lisää Salvos-muuttovalmistoimituksesta täältä.