Kakkoskoti luo rennon elämäntyylin

Salvos Kaarna 5

Elämä on yhä useammalla kiireen hallintaa ja sen vastapainoksi kaivataan rentoutumista ja palautumista. Mökki mielletään paikaksi, jossa saa etäisyyttä hektiseen kaupunkielämään. Mökillä voi halutessaan tehdä juuri sitä, mikä sillä hetkellä parhaalta tuntuu: lämmittää saunan keskellä päivää, käydä uimassa ja touhuta ulkona ja sisällä lasten tai lemmikkien kanssa. Eikö olisi mukava tuntea olo vapaaksi useammin kuin vain lyhyiden hetkien ajan, ja saada mökkimuistoja vuoden ympäri? Mökki on monelle nykyään kakkoskoti.

MIKSI KAKKOSKOTI?

Mökille on aina mukava mennä ja siellä syntyvät parhaat muistot. Mökillä voi viettää aikaa myös arjen keskellä  ja nykyään se onkin monelle ajanviettopaikka, jossa vietetään enemmänkin aikaa, eli kakkoskoti. Miksi mökillä kannattaa viettää enemmänkin aikaa? Mökillä ollaan helpommin läsnä ja touhutaan mukavia asioita perheen kanssa. Arjen suorittamistahti hidastuu ja stressi ei vaivaa samalla tavalla kun kotona. Kaikki puuhastelu on mökillä hauskempaa – ja sitä ryhtyy herkemmin puuhastelemaan. Välillä kuitenkin, tai aika useinkin, mökillä on mukava vain olla ja rauhoittua; lukea kirjoja tai tehdä ristikoita. Pelkkä oleminenkin on mökillä jotenkin helpompaa.

Mökin ostaminen on suuri taloudellinen satsaus. Mökkiä suunnitellessa kannattaa kääntää katse tulevaisuuteen: onko haaveissa olla mökillä pitempiäkin ajanjaksoja? Jos vastasit kyllä, mökki kannattaa suunnitella lähtökohtaisesti siten, että siellä on mukava ja helppo olla. Viihtyvyyteen ja elämistä helpottaviin ratkaisuihin kannattaa panostaa. Kovassa käytössä oleva mökki on joka pennin arvoinen, ja enemmänkin. Ihanat mökkimuistot ovat juuri niitä, joita muistelee myöhemmin hymy korvissa.

TALVIVARUSTELtu rakennus

Kakkoskodiksi tuleva mökki kannattaa varustella niin, että se mahdollistaa talviasumisen. Tämä tulee ottaa jo mökin suunnitteluvaiheessa huomioon. Talviasuttavuus varmistetaan paksummalla hirrellä, eristeillä sekä ikkuna- ja ovivalinnoilla. Hyvä hirsimökki on talvellakin lämmin. Laadukkaalla rakentamisella ja oikeilla valinnoilla hirsimökistä saadaan energiatehokas rakennus ympäri vuoden.

mökin VARUSTELU

Mökkikeittiö on tänä päivänä hyvin varusteltu kodikoneineen ja monipuolisine keittiövälineineen

Kun mökillä vietetään paljon aikaa, tulee kiinnittää erityishuomiota asumisviihtyvyyteen. Asumisen ja elämisen tulee olla mökissä helppoa ja vaivatonta. Siksi mökki kannattaakin varustella mahdollisimman tehokkaasti asumista helpottavaksi.

Sisävessa on mukavuutta ajatellen ykkösvalinta. Elämää helpottavat myös kodinkoneet, kuten tiski- ja pyykinpesukone. Hyvällä varustelulla mökissä eläminen on vaivatonta, ja helpottaa siisteydestä huolehtimista.

TYÖTILA

Kakkoskodissa vietetään paljon aikaa ja moni tekee etätöitä mökiltä käsin. Etätöitä ajatellen on järkevää tehdä mökkiin työhuone, jossa saa keskittyä rauhassa töihin. Työhuoneeksi riittää pienikin huone, mutta työtilan voi sijoittaa myös piharakennukseen. Erillisessä piharakennuksessa pääsee kunnolla syventymään työn maailmaan. Ei olekaan hullumpi idea hankkia mökille aitta, jossa on työtila. Aitassa voi myös säilyttää mökkitavaroita ja voi majoittaa vieraita. Tärkeintä kuitenkin on, että työhuone on viihtyisä ja oikein kalustettu. Silloin työntekokin on mukavaa.

SUUREMPI MÖKKI vaikuttaa viihtyvyyteen

Neliöihin kannattaa panostaa, jos mökillä vietetään enemmänkin aikaa

Kakkoskodin kannattaa olla suurempi kuin mökin, jossa ollaan vain muutamia ajanjaksoja vuoden aikana. Kun mökillä viettää enemmän aikaa, tarvitaan enemmän tilaa. Lyhyiden viikonloppujen aikana pieni tilanahtaus ei haittaa, mutta pidempää asumista ajatellen sillä on vaikutusta asumisviihtyvyyteen.

Myös talvea ajatellen suurempi mökki on hyvä ajatus. Vaikka talvella on mukava viettää aikaa ulkona, sisällä tulee monesti vietettyä enemmän aikaa – toisin kuin kesällä. On mukava, jos sisällä riittää tilaa touhuta. Talviasuminen edellyttää myös enemmän säilytystilaa varusteille, kuten harrastusvälineille. On miellyttävää, kun talvivaatteille ja –varusteille on oikeasti oma paikkansa. 

HIRSI TEKEE KAKKOSKODIN

Hirsimökki on erinomainen paikka olla, myös talvella. Hirsirakennuksissa on hyvä sisäilma ja mieli rentoutuu automaattisesti luonnollisten materiaalien ympäröimänä. Puulla on stressiä alentava vaikutus ja hirsirakennuksessa ihmisen syke laskee. Etätöiden tekemistä ja rentoutumista ajatellen tämä ei ole ollenkaan hullumpi juttu.

Hirsimökkimalleja on moneen eri lähtöön – perinteisempien mökkien lisäksi on moderneja malleja. Salvoksen mökkivalikoimassa on runsaasti erilaisia ja erinomaisesti kakkoskodiksi sopivia malleja, joista asiakas saa omilla valinnoillaan muokattua juuri näkemyksiään vastaavan. Osa haluaa, että mökki on perinteinen, kun taas toinen haluaa kakkoskodin olevan nykyaikainen. Jokaiselle löytyy täydellinen malli aivan varmasti. Tutustu Salvoksen hirsimökkimallistoon.

suunnitelmissa tai haaveissa oma kakkoskoti?


Saat vinkkejä ja inspiraatiota Salvoksen kuvastosta,
jossa on esiteltynä kaikki mökkimallit.
Tilaa nyt maksuton ja inspiroiva mökkikuvasto!