fbpx

Artikkelit

Aitta ja nukkumisen mukavuus

Aitta on ollut suomalaisen pihapiirin komistus jo vuosisatoja. Pihapiirissä tapasi olla ainakin kolme aittaa: vilja- ruoka- sekä vaateaitta. Vaateaittaa oli kesäisin tarvittaessa myös nukkuma-aitta. Aitat rakennettiin aina hirrestä ilman turhaa tilkitsemistä, jolloin ne olivat hyvin tuulettuvia, joten tavarat eivät päässeet homehtumaan niissä. Hyvän tuulettuvuuden takia Suomesta löytyy paljon 300–400 vuotta vanhoja aittoja.

Lue koko artikkeli...

Pihasauna kaunistaa pihaa

Pihasauna on parhaimmillaan koko pihan katseen vangitsija. Sen lempeissä löylyissä puhdistuu niin fyysisesti kuin henkisestikin. Sauna onkin aikojen saatossa ollut useimmissa kulttuureissa pyhä paikka. Ja hyvin toteutetussa, oikein toimivassa pihasaunassa saunomisen jälkeen se on hyvän olon kautta helppoa ymmärtää.

Lue koko artikkeli...
pihasauna ulkosauna rantasauna muorinsauna piha sauna

Hirsimökki vapaa-ajanasunnoksi

Hirsimökki edustaa perinteitä, suomalaisuutta sekä kotia. Meidän jokaisen juuret löytyvät juurikin pienistä, vaatimattomista hirsimökeistä, entisaikaisista taloista. Koti rakennettiin aikanaan aina hirrestä, sillä se oli lähes ainoa rakennusmateriaali ja erityisen hyvä sellainen. Puut kaadettiin ja työstettiin käsin, joten monesti asumukset olivat meidän mittapuulla pieniä, sillä pienessäkin rakennuksessa oli todella työtä useallekin miehelle.

Lue koko artikkeli...
salvos johanna 39 vaalea hirsimökki kesämökki hirsirakennus valmismökki

Rantasauna lämmittää kehoa ja mieltä

Rantasauna on rentoutumisen tyyssija. Rannan läheisyydellä on rentouttava vaikutus ihmisiin, sillä luonnolla on omanlainen, rauhoittava äänimaisemansa rannassa. Rantasaunan lämmössä voi kokea aivan todellisen rentoutumisen tunteen, sillä saunoessaan ihminen tiedostaa myös maiseman, missä sauna sijaitsee. Lempeät löylyt ja rauhoittava maisema pysäyttävät arjen kiireet ja auttavat täydelliseen rentoutumiseen. Rantasauna on voimaannuttava kokemus, sillä siihen liittyy meille suomalaisille kaksi hyvin tärkeää asiaa: sauna ja luonto. Löylyjen lomassa on ihana käydä vilvoittelemassa rantavedessä tai ihan vain istumassa rannan tuntumassa luonnosta nauttien.

Lue koko artikkeli...

Hirsisauna – puhtaiden löylyjen puolesta

Hirsisauna on yleisin pihasaunatyyppi. Meille suomalaisille saunominen on osa omaa kulttuuriperintöämme ja siksipä saunat ovat olleet hyvin tärkeitä rakennuksia jo vuosisatoja. Kun metsästäjäkeräilijä -heimot asettuivat viljelemään maata ja asumusten paikat vakiintuivat, maakuoppa- sekä kotasaunat alettiin rakentamaan puusta, syntyi niin sanottu riihisauna. Riihisaunaa pidetään hirsisaunan edeltäjänä. Riihisaunassa jopa asuttiin, mutta pääsääntöisesti siellä kuivattiin sato, savustettiin lihat sekä kylvettiin. Hiljalleen riihisaunan viereen rakennettiin kylpemiseen tarkoitettu erillinen hirsisauna.

Lue koko artikkeli...
hirsisauna valmissauna lauteet pihasauna ulkosauna haapalauteet

Valmismökki on muuttovalmis

Valmismökki mahdollistaa rennon mökkirakentamisen ilman turhaa stressiä ja kiirettä. Valmismökit ovatkin yksi suosittu mökkirakentamisen muoto. Helppous ja muunneltavuus ovat valtteja, joilla moni mökkirakentaja valitsee mökkinsä. Valmiiseen mökkiin muuttaminen säästää voimia, ja tunnelmallisesta mökkeilystä pääsee nauttimaan nopeallakin aikataululla.

Lue koko artikkeli...

Mökkipaketti valmismökin sijaan

Mökkipaketti on suosittu tapa saada unelmien mökkiprojekti toteutettua. Mikäpä olisikaan parempi rentoutumispaikka, kuin oma mökki, jonka eteen on itse tehnyt sopivasti töitä. Valmistumisen jälkeen tuntee todella ansainneensa täydellisen rentoutumisen uudessa, ihanassa mökissä. Mökkipaketin hankkimisessa kannattaa suunnitella työt omien voimavarojen mukaan. Hirsirakentaja Salvos mahdollistaa kahdenlaista mökkipaketin toimitustapaa: sääsuojaan valmiiksi rakennettu tai puuosatoimitus. Molempiin on saatavana runsas lisävarustevalikoima, jota käyttämällä mökin saa rakennettua täydellisen valmiiksi kaikilta osin.

Lue koko artikkeli...

Saunamökki monine mahdollisuuksineen

Saunamökki on kompakti yhdistelmä pihasaunasta ja vierasmajasta. Saunamökissä yhdistyvät sulavasti suomalaisten rakastama saunominen sekä rento mökkitunnelma. Olipa saunamökki omassa pihapiirissä tai vaikkapa mökkitontilla, sen tuomat hyödyt ovat lukuisat.

Lue koko artikkeli...