Chat with us, powered by LiveChat
tutustu ainutlaatuiseen valmiskonseptiimme!

Varustelu

Varustelu ja muunneltavuus

Salvoksen rakennukset viimeistellään jo suunnitteluvaiheessa yksilöllisesti asiakkaan tarpeita vastaavalla varustelulla. Muuttovalmiissa valitut lisävarusteet varustellaan jo tehtaalla käyttövalmiiksi. Sääsuojaan- ja pakettitoimituksessa lisävarusteita on saatavana kattavasti tarviketoimituksena. Tiedät jo suunnitteluvaiheessa tuotteittain mitä mikäkin lisävaruste kustantaa ja se helpottaa oman hirsiunelman suunnittelua. Kattava lisävarustelu lisää rakennuksen käyttömukavuutta.

Hirsivaihtoehdot

Hirren korkeus on aina 192 mm. Leveysvaihtoehtoja on useita ja ne on lueteltu alla.

Massiivihirsi:
70 mm

Lamellihirsi:
88 mm, 114 mm, 134 mm, 165 mm

Yleisin hirsivahvuus pienemmissä piharakennuksissa on 70 tai 88 mm ja suuremmissa rakennuksissa 114 mm. Hintaan vaikuttavia tekijöitä on hirsivahvuuden lisäksi ennen kaikkea työkustannukset. Mitä vahvempi hirsi, sen raskaampaa ja hitaampaa rakennus on rakentaa.

Nurkkavaihtoehdot

Nurkkamalli määrittelee osaltaan rakennuksen tyyliä.

– ristinurkka (vakiotoimitus)
– lohenpyrstönurkka
– lyhytnurkka

Ristinurkka kuuluu vakiona toimitukseen eikä siten nosta rakennuksen kokonaishintaa. Lohenpyrstönurkan salvoksen tekeminen on huomattavasti työläämpää kuin perinteisen ristinurkan. Lisäksi hirsikehikon kasaaminen on noin kaksi kertaa hitaampaa. Siksi tyylikäs lohenpyrstönurkka on arvokkaampi verrattuna ristinurkkaan. Lyhytnurkkaratkaisussa lyhennetyt hirsiulokkeet koteloidaan, joten lisämateriaalin ja työn johdosta nurkalle tulee pieni lisähinta.

Kattotyypit

Saisiko olla perinteinen harjakatto vai modernimpi pulpettikatto? Joissakin malleissa pulpettikatto jatkuu reilusti terassin päälle. Kattomalli luo osaltaan rakennukselle oman ilmeensä.

Kaikki rakennukset on saatavilla sekä pulpetti- että harjakattoisena. Harjakattoinen ratkaisu on yleensä hieman arvokkaampi, johtuen haasteellisemmista kattorakenteista sekä suuremmasta työaikamenekistä. Vuosikymmen sitten harjakattoinen rakennus oli vielä suositumpi, mutta nykypäivänä pulpettikattoisesta on tullut suosituin kattomalli.

Pintakäsittely

Valmiista arkkitehdin suunnittelemista värikokonaisuuksista on helppo valita mieleinen väritys mökkiunelmallesi. Käsittelemme jokaisen pinnan haluamallasi värisävyllä tehtaalla valmiiksi kaikkiin muuttovalmiisiin hirsirakennuksiin. Käytämme ympäristöystävällisiä ja vesiliukoisia Tikkurilan kuultavia sävyjä ulkopuolella. Voit myös valita Tikkurilan peittävän puunsuojan haluamallasi värisävyllä. Käytössäsi ovat kaikki Tikkurilan tuhannet värisävyt ja ratkaisumyyjämme auttavat sinua värisävyjen valinnassa.

Rakennuksen pintakäsittelytyöt maksavat muuttovalmiissa toimitusvaihtoehdossa käsiteltävien pintojen koosta sekä käsittelyaineista riippuen muutamasta satasesta muutamiin tuhansiin euroihin tarvikkeineen. Peittävä käsittely on arvokkaampi, koska se käsitellään tehtaalla sisätiloissa kahteen kertaan ja käsittelykertojen välissä on kuivumisaika.

Ikkunat

Salvoksen rakennuksissa ikkunoiden koot ja paikat ovat muunneltavissa. Saatavilla on lukuisia eri ratkaisuja sekä ikkunamalleja perinteisestä moderniin.

– puu- tai alumiinipuitteella
– 2-kerrosikkunat
– laaja värivalikoima

Lisävarusteita:
– tuuletusikkuna
– turvalasi
– peililasi
– sälekaihtimet
– irtoristikot
– energialasit 3-kerrosikkunoilla

Ikkunoiden lisävarusteet vaihtelevat yleensä 30 – 300 euroon / ikkuna, riippuen ikkunan koosta sekä siihen tulevista varusteista. Mikäli rakennukseen tulee esimerkiksi suuri ikkuna, joka on lähellä terassitasoa, tarvitaan sisäpuolen turvalasin lisäksi myös ulkopuolen turvalasi, joka luonnollisesti nostaa ikkunan kokonaishintaa.

Perheyritys Salvos

Ovet ja lukitus

Salvoksella on laaja ovivalikoima käsinveistetystä perinneovesta aina moderniin lämpöoveen tai lämpöliukuoveen. Ovien paikat ja koot ovat muunneltavissa.

– käsinveistetyt perinneovet
– modernit lämpöovet
– lämpöliukulasiovet
– laaja värivalikoima

Oviin on saatavilla Abloyn varmatoimiset lukot. Asennamme lukot ja sarjoitukset oviin valmiiksi jo tehtaalla muuttovalmiisiin toimitusvaihtoehtoihin. Avain- ja lukkorunkomallista riippuen voimme sarjoittaa lukot samalle avaimelle.

 

Tulisijat

Kamiina, puolivaraava takka, varaava takka tai vaikkapa liesitaso. Kattavasta ja laadukkaasta tulisijavalikoimasta löydät varmasti mieleisesi tulisijan tuomaan lämpöä ja tunnelmaa vapaa-ajan nautintoihin. Jokaiselle tulisijalle on mietitty valmiiksi tulisijaan sopivat piippuratkaisut.

Ratkaisumyyjämme auttavat sinua oikeanlaisen tulisijan valinnassa.

Terassilasitukset

Salvos Helmi-liukulaseilla saadaan välikuistista mukava oleskelutila pitkälle syksyyn. Lämmön saat riittämään vielä kevyellä pakkaskelilläkin lisäämällä välikuistille takan. Lukittavat liukulasit tehdään mittojen mukaan kuhunkin rakennukseen sopivaksi.

Lisää käytännöllistä tilaa saat lasiterassilla, joka on varustettavissa joko huopa- tai lasikatolla. Lasiterassi asennetaan yleensä rakennuksen kylkeen tai päätyyn.

Terassin kaiteet viimeistelet Salvos Helmi-lasikaiteilla.

Keittiöt

Salvoksen keittiömallisto tarjoaa laajan valikoiman valmiiksi suunniteltuja keittiökokonaisuuksia erilaisiin käyttötarpeisiin.
Myös kodinkoneet saa asennettuna muuttovalmiissa toimitusvaihtoehdossa.

Keittiöiden lisäksi saatavilla on myös eteisen tai makuuhuoneen komerot haluamallasi runko- ja ovimallilla.

Sähkö

Sähköpiirustukset, sähkösuunnitelmat, tarvikkeet ja toteutus –hoidamme sähkösuunnitelmat jo suunnitteluvaiheessa. Näinpä rakentamisvaiheessa sähköjohdot voidaan asentaa rakenteiden sisälle, eikä johtoja jää näkyviin. Sähköistyksen suunnittelussa huomioidaan projektin muutkin suunnitelmat. Tällöin mm. pistorasioiden paikat ja johtojen linjat saadaan juuri oikeille paikoille, eikä pistorasia jää esimerkiksi kaapin, ikkunan tai takan kohdalle.

Sähköistyksen hintaan vaikuttaa merkittävästi se, tarvitaanko rakennukseen täysin uusi sähköpääkeskus vai saadaanko virta jo olemassa olevista rakennuksista, jolloin rakennukseen tulisi huomattavasti edullisempi moduulikotelo. Ilman sähköpääkeskusta sähköistyksen hinnat ovat pienimmissä rakennuksissa jopa alle 1000 euroa. Suurempiin mökkeihin on hyvä varata sähköjen osalta 7 000 – 12 000 euroa sisältäen sähkösuunnitelmat, sähköpääkeskuksen, työt, tarvikkeet, asennuksen sekä mittauspöytäkirjan. Ehkä helpoin tapa sähköistää hirsirakennus.

LV-suunnitelmat ja WC-ratkaisut

LV-suunnitelmat ja asennus toteutetaan jo tehtaalla valmiiksi. Asennamme valmiiksi vesi-WC:n tai vaihtoehtoisesti voit valita ekovessan useista vaihtoehdoista. LV-valinnat voivat sisältää tarpeesi mukaan mm. seuraavia tuotteita:

– suihkukaappi
– allas
– peilikaappi
– jakotukki
– vesi-WC
– ekovessa
– lämminvesivaraaja
– pyykinpesukoneen venttiili
– sisäpuolen viemäröinti
– keittiön hana
– astianpesukone
– vesiposti puutarhaletkulle

Autamme sinua valitsemaan sopivat tuotteet käyttömukavuuden lisäämiseksi.

Salvos Käsinveistetty -tuoteperhe

Salvos käsinveistetty-tuoteperhe on Salvoksen tehtaalla käsityönä suomalaisesta puusta valmistetut Salvos-tuotteet. Viimeistele rakennus sen tyyliin ja henkeen sopivilla Salvos-tuotteilla.

Tuotteet:
– shampooteline
– kulmahylly
– naulakko
– pesupenkki
– puukatos
– perinnelauteet
– mestarilauteet
– levitettävä vuode
– tuppeensahatut ikkunan- ja ovenpielet
– tuppeensahattu lomalaudoitus sisäkattoon
– perinneovet

Talvivarustepaketti

Rakennuksen voi rakentaa kevyemmin kevät-, kesä- ja syyskäyttöä varten. Tällöin rakennukseen ei asenneta massiivisia eristeitä ja hirrenvahvuus voi olla kevyempi. Salvoksen talvivarustepaketilla teet kesämökistäsi lämpimän myös talven pakkasille. Otamme huomioon talvikäytön energiavaatimukset kaikissa rakennuksen osissa niin eristeissä, ikkunoissa ja ovissa kuin hirren vahvuudessa. Suurempiin rakennuksiin on mahdollisuus saada Finnfoam-eriste kylmäsillan katkolla. Tämä tarkoittaa sitä, että eriste tulee kelluvana koko lattian alueelle rossipohjaisessa ratkaisussa, jolloin kylmä pakkasilma ei ole yhteydessä mökkiin puun välityksellä vaan eriste tulee aina kylmyyttä vastaan.

Salvoksen rakennukset voidaan kaikissa tilanteissa jättää rakenteiden puolesta täysin kylmilleen, mikäli niitä ei käytetä vuoden kylmempinä aikoina. Myös vesi- ja viemäritekniikka voidaan suunnitella kylmilleen jätön kestäviksi.

Perustukset

Kun Salvos tekee perustukset, on teräskuituvahvisteiset pilarit sekä raudoitetut laatat valettu jo valmiiksi Salvoksen tehtaalla. Pilarit juotetaan kohteessa laattoihin, jolloin kuivumisaika on minimaalinen ja perustusten tekeminen ripeää. Alustava perustussuunnitelma sekä valmis mittapiirros perustuksille kuuluvat aina vakiotoimitukseen. Voit tehdä perustukset myös itse, jolloin toimitamme sinulle valmiin mittapiirroksen pilariperustuksen tekemiseen.

Perustuksen hintaan vaikuttaa rakennuksen koko, perustamistapa sekä pilareiden määrä. Annamme sinulle eurolleen tarkan urakkahinnan tasatusta ja tiivistetystä sorapatjasta alkaen. Alustavat työt tehdään tuntitöinä ja tarvikkeet laskutetaan menekin mukaan. Tulemme mielellämme käymään rakennuskohteessa suunnittelemaan ja budjetoimaan unelmaa yhdessä kanssanne.

Alustavat työt tontilla

Usein suunnitteluvaiheessa mökkitontilla kasvaa vielä puita, mustikoita ja sieniä. Hoidamme tarvittaessa kaiken puiden kaadosta ja tien teosta pihojen muokkaukseen. Halutessasi otamme kokonaisvastuun tontin saattamisesta siihen kuntoon, että perustukset voidaan tehdä ja rakennus päästään toimittamaan tontille.

Hoidamme muun muassa:

– puiden kaadot ja pinoaminen tarvittaessa
– sähkökaapelin kaivuutyöt
– pintamaan poisto
– suodatinkankaan asennus
– maa-ainesten vaihto
– tien teko
– pihojen muokkaus
– salaoja- ja sadevesijärjestelmät
– imeytyskentän teko
– umpisäiliön asennus
– vesikaivon asennus
– työmaasähkö
– murskeet ja hiekat
– maantiivistys

Muunneltavuus

Pohjamallit ovat täysin muunneltavissa. Ideamallistossa olevat pohjamallit ovat vain esimerkkejä asiakkaille jo toteutetuista ratkaisuista. Pohjan suunnittelussa otamme aina toiveesi ja tarpeesi huomioon ja autamme suunnittelemaan juuri näköisesi ratkaisun. Huonetiloja voi leventää tai pidentää, lyhentää tai kaventaa. Myös ikkunoiden ja ovien paikat sekä hirsivahvuus ja kattomalli ovat täysin muunneltavissa. Lupaamme löytää sinulle tarpeitanne vastaavan hirsiunelman!

WordPress Image Lightbox