Moderni hirsimökki sopii suomalaiseen maisemaan

Hirsimökki on erinomainen ratkaisu vapaa-ajanasuntoa rakennettaessa. Terve ja raikas sisäilma, helppo muunneltavuus sekä kaunis ulkonäkö ovat seikkoja, jotka tekevät hirsimökistä suositun vaihtoehdon vapaa-ajanasuntoa valitsevalle.

Hirsimökki valitaan usein myös sen takia, että se ulkonäöllisesti sopii erinomaisesti suomalaiseen maisemaan. Se sopii niin erämaahan kuin myös taajama-alueelle sekä mökkikyliin. Monimuotoisuutensa sekä muunneltavuutensa ansiosta hirsimökki voidaan niin sanotusti sulauttaa luontoon tai korostaa se kauniisti esille taustastaan.

Suomalainen Salvos rakentaa hirsimökit sekä muut hirsituotteet pohjoisen laadukkaasta, tiheäsyisestä puusta. Hitaasti kasvaneet puut ovat parhainta hirsimateriaalia tiheytensä sekä kestävyytensä ansiosta. Hyvästä puusta syntyy oikealla tavalla työstettynä kestäviä sekä kauniita hirsimökkejä niin perinteiseen kuin myös moderniin makuun.

Hirsimökki on terve rakennus

Hirsi on luonnollinen ja ekologinen rakennusmateriaali. Yksinkertaisen rakenteensa ansiosta se on turvallinen käytössä, sillä seinärakenteen sisään ei jää mitään piiloon jääviä kerroksia, joiden kuntoa ei pysty tarkistamaan ilman rakenteiden aukaisua. Näin ollen hirrestä valmistetun rakennuksen kunnon arviointi on helppo suorittaa.

Hirren kyky kerätä ja luovuttaa kosteutta ympäröivän ilmankosteuden mukaan tekee hirsirakennuksesta niin sanotusti hengittävän. Hirsi onkin varmin valinta rakennusmateriaaliksi etenkin silloin, jos kärsii allergioista tai sisäilmasairauksista, sillä sen kyky tasata sisäilman kosteus- ja lämpötilanvaihteluita auttaa
pitämään sisäilman epäpuhtauksien määrän vähäisenä.

Hirsimökin raikas ja terve sisäilma tehostaa mökillä olemisen nautintoa. Hyvässä sisäilmassa rentoutuminen on kokonaisvaltaisempaa ja virkistävää. Salvoksen hirsimökit valmistetaan täysin sisätiloissa, jolloin ulkoilman kosteus eikä epäpuhtaudet rasita rakenteita laisinkaan rakennusvaiheessa. Sisätiloissa
valmistetut hirsimökit toimitetaan joko kokonaisena tai moduuleina paikan päälle yhdellä rahtikuljetuksella, joka on todettu ekologiseksi ja tehokkaimmaksi tavaksi toimittaa hirsimökki kohteeseen.

Huolellinen suunnittelu takaa toimivan hirsimökin

Omien tarpeiden mukaan suunniteltu ja toteutettu hirsimökki tarjoaa parhaimman vastineen hankinnalle. Ennen mökin hankintaa kannattaa kartoittaa omat tarpeet sekä toiveet mökin suhteen. Myös mökin jälleenmyyntiarvo kannattaa ottaa jo suunnittelussa huomioon, joten jotkut valinnat, kuten varustelutaso kannattaa valita sen mukaan.

Hirsimökki hankitaan usein omaan käyttöön, mutta jonkin verran myös sijoituskohteeksi. Omaan käyttöön sekä myös vuokrakäyttöön suunnitellessa kannattaa ottaa huomioon mökin pääsääntöinen käyttökohde sekä -aika. Talviharrastuskeskusten liepeillä olevien mökkien varustetasoon kannattaa sisällyttää tarpeeksi tilaa erilaisille hiihto- sekä lasketteluvälineille sekä runsaammalle vaatevarastolle.

Hirsimökin suunnittelussa tilankäyttö sekä toimivuus kannattaakin ottaa huomioon. Toimivalla pohjaratkaisulla sekä tehokkailla neliöillä varustettu mökki on miellyttävä käyttää. Säilytystiloihin sekä laadukkaisiin materiaaleihin kannattaa kiinnittää huomiota, jotta mökki on helppo pitää siistinä ja puhtaana.

Salvoksen laaja hirsimökkimallisto tarjoaa runsaan määrän erilaisia tila- ja pohjaratkaisuja mökin suunnitteluun. Huolella suunnitellut pohjaratkaisut takaavat pienempäänkin mökkiin mukavaa tilantuntua sekä käytännöllistä toimivuutta. Mallistosta löytyy pelkistettyjä, alhaisella varustetasolla olevia hirsimökkejä, kuin myös täysin kodinomaisia, runsaalla varustetasolla olevia pohjaratkaisuja. Salvoksen valmiit mallit eivät ole ainoa mahdollisuus mökin hankintaan, vaan asiakkaalla on mahdollisuus yhdistellä eri mökkien ominaisuuksia toisiinsa tai rakennuttaa mökki omien toiveidensa pohjalta.

Hirsimökit kestävät aikaa

Salvoksen hirsimökit rakennetaan pitkän kokemuksen sekä laajan tiedon pohjalta. Näin ollen hirsimökit edustavat pitkäaikaista suomalaista perinnerakentamista. Vanhanaikaisen hirsirakentamisen avuksi on Salvoksella otettu käyttöön nykyaikainen huipputeknologia, jonka avulla hirsimökit voidaan valmistaa
entistä ekologisemmin, laadukkaammin ja asiakasystävällisemmin. Hirsimökin hankkimisessa on hyvä huomioida samat seikat, mitä tulee ajatelleeksi omaa kotia valittaessa:
mökkipaikan kulkuyhteydet, ympäristö, mökin ominaisuudet sekä käyttömukavuus. Miellyttävällä paikalla olevan hirsimökin käyttöaste on korkeampi, mitä huonojen kulkuyhteyksien takana olevien mökkien. Tämä korostuu etenkin huonojen kelien aikaan, sillä mökille pääsy voi estyä esimerkiksi hoitamattomien teiden vuoksi.

Laadukas hirsimökki on pitkäikäinen ja mahdollisesti koko elämän mittainen lomanviettopaikka, joten sen suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon myös mökin käytön mahdollisuus pieneten lasten kanssa, iäkkäämpänä tai liikuntarajoitteisena. Hirsimökin tehokas tilankäyttö sekä muunneltavuus tarjoavat pitkäaikaisen rentoutumispaikan moneen eriin elämäntilanteeseen.

Salvoksen kokonaisvaltainen asiakaspalvelu auttaa aina hirsimökin ensisuunnitelmista lähtien, jotta asiakkaalle saadaan räätälöityä monipuolinen sekä toimiva hirsimökki, joka palvelee jokaisessa elämäntilanteessa parhaalla mahdollisella tavalla.

Hirsimökki sopii kaikenlaiseen ympäristöön

Hirsimökin ulkonäkö on nykyään raikas ja ryhdikäs. Aikaisemmilla vuosikymmenillä hirsimökit olivat kaikki kutakuinkin saman näköisiä malliltaan ja ulkomuodoltaan. Lähes kaikki mökit olivat harjakattoisia sekä raskastekoisen näköisiä ja ainoana vaihteluna muihin mökkeihin saattoi olla vain eri värinen ulkomaali.
Nykyisin hirsimökit edustavat tyylikästä, monipuolista ja omaperäistä rakennuskantaa. Pienillä yksityiskohdilla saadaan luotua itselle sekä ympäristöönsä sopiva hirsimökki tyylistä tinkimättä.

Olipa suunnittelemassa hirsimökkiä keskelle erämaata, rantatontille tai vaikkapa hiihtokeskuksen lomakylään, on hyvä huomioida ympärillä oleva luonto. Luonto tarjoaa näyttävät puitteet monenlaisille hirsimökeille. Ympärillä olevat puut, mahdollinen rantaviiva sekä maaston vaihtelut tuovat hirsimökin kauniisti esille ja halutessaan hirsimökin voi myös suunnitella niin sanotusti sulautumaan luonnon helmaan.

Perinteisten hirsimökkimallien rinnalle ovat nousseet modernit, raikkaan ja pelkistetyn näköiset hirsimökit. Useat eri kuistit sekä mökin ympärille rakennettavat terassit sekä patiot tarjoavat lisätilaa mökille sekä tuovat miellyttävää ilmettä myös hirsimökin ulkomuotoon. Reilunkokoiset ikkunat sekä katetut kuistit tarjoavat mökin sisälle kauniisti luonnon valoa sekä antavat esteettömän näkymän ympäristöön. Hirsimökin hillitty ulkonäkö ei pilaa ympärillä olevaa maisemaa, vaan korostaa Suomalaista luonnon monimuotoisuutta sekä kauneutta.

Salvoksen hirsimökki on helppo valinta

Onko haaveenasi unelmien hirsimökki mukavalla paikalla? Projekti ei etene, sillä et ehkä osaa aloittaa mökin suunnittelua sekä toteutusta omatoimisesti. Ei hätää, sillä Salvoksen hirsimökit voidaan toteuttaa aivan alusta saakka tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa. Sinun työksesi jää kertoa meille toiveesi mökin
suhteen, niin me teemme kaiken muun puolestasi.

Tarjoamme asiakkaillemme laajan ja monipuolisen hirsimökkimalliston tai mahdollisuuden itse suunniteltuun mökkiin. Valmiisiin mökkimalleihin voi tutustua mukavasti etukäteen tilaamalla Salvoksen uudistuneen Kuvaston ja aloittaa oman unelmien mökin suunnittelemisen. Omien toiveiden täsmentymisen jälkeen hirsimökin toteuttamien on helppo aloittaa.

Salvoksen laajaan palveluun kuuluu työn tekeminen aina mökkitontin raivauksesta rakennuslupien hakemiseen. Myös rahoituksen hankkiminen onnistuu edullisen Salvos-rahoituksemme kautta. Asiakkaalla on mahdollisuus valita itse, minkä verran hän osallistuu aktiivisena rakennusprosessiin vai osallistuuko ollenkaan, sillä muuttovalmis-paketin valinneena hänelle toimitetaan täysin valmis mökki siistittyine ympäristöineen.

Salvoksen toiminta on aina avointa ja mutkatonta. Asiakkaalla on mahdollisuus tulla itse tehtaalle paikan päälle katsomaan, kuinka oma hirsimökin valmistuminen tapahtuu. Koko rakennusprosessin ajan Salvoksen taitavat ammattilaiset ovat valmiina palvelemaan asiakasta kaikissa eri vaiheissa. Yhteistyöllä sekä laadukkaalla osaamisella syntyvät Suomen kauneimmat hirsimökit!