Mökkitrendit: millaisen mökin kaikki haluavat?

Huvila, kesämökki vai kakkoskoti? Mökkeilyn suosio säilyy sukupolvelta toiselle, mutta aikojen saatossa mökkitrendit ovat muuttuneet. Alkeellisista ja vanhanaikaisista mökeistä on tultu pitkä matka tämän päivän viihtyisiin ja helppohoitoisiin mökkeihin. Millainen onkaan trendien aallonharjalla ratsastava mökki? Me tiedämme, millaisen mökin kaikki haluavat!

MÖKILTÄ HAETAAN MUKAVUUTTA

Sitkeästi elävä stereotypia mökistä on pieni, punainen mummonmökki, jossa ei ole sähköä ja vesi haetaan järvestä. Joillekin tällainen voi olla se oikea aito mökki, mutta nykyajan mökkitrendit puhuvat aivan toisenlaisen mökin puolesta.

Ihmiset haluavat rentoutua mökillä, ei suorittaa velvollisuuksia

Mökillä halutaan rentoutua ja nauttia. Mökki ei siis saa olla paikka, jonne tultaessa on alkutöikseen käärittävä hihat ja ryhdyttävä hommiin. Nykyään mökeiltä haetaan käytännöllisyyttä sekä helppoutta. Mökin ylläpito ei saa tuottaa liikaa stressiä ja vaivaa. Jo mökin suunnitteluvaiheessa käytännöllisyyttä lisäävät tekijät kuten hyvät säilytystilat, toimivat keittiökaapit ja kulutusta kestävät pintamateriaalit nousevat tärkeimmiksi asioiksi.

MÖKIT OVAT SUUREMPIA KUIN ENNEN

Ennen mökit olivat pieniä ja ahtaita, tänä päivänä mökeillä halutaan olevan enemmän liikkumatilaa. Nykyajan mökit ovatkin suurempia kuin vuosikymmeniä sitten. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tapana olisi hankkia jättimäisiä huviloita. Sen sijaan mökkien tilat suunnitellaan tarkoin ja neliöt hyödynnetään tehokkaasti. Hyvä mökki on näppärä ja kompakti paketti, jossa on kuitenkin tilaa omiin tarpeisiin nähden sopivasti.

TERASSIT JA IKKUNAT: MITÄ ISOMPAA, Sen PAREMPI

Terassien ja ikkunoiden koko on kasvussa. Ikkunoita saa olla runsaasti, mielellään isossa koossa. Suurien ikkunoiden avulla mökkiin saadaan tilan tuntua, avaruutta ja valoa. Sen lisäksi, että ikkunoista avautuu mökkiin ihana luontomaisema, suuret ikkunat ovat ulkoapäin upean näköiset.

Terassin merkitys on kasvanut. Terassin avulla pääsee näppärästi luonnon läheisyyteen, myös sadesäällä. Terassilla vietetäänkin paljon aikaa. On mukavaa, jos sinne mahtuu samaan aikaan koko mökkiseurue lounastamaan.  Mökkiä hankiattessa terassi on vaatimuslistalla korkealla, ja nykyään tehdään aina vain suurempia terasseja.

MÖKKI VARUSTELLAAN HYVIN

Palju tai poreallas tuovat mökkielämään luksusta

Helppoutta ja käyttömukavuutta mökkiin saadaan vesivessan ja kodinkoneiden voimin. Nämä ovatkin nykyajan mökeissä yleinen näky. Mökeillä jaksaa viettää pitkiä aikoja, kun asuminen on tehty helpoksi.

Helppouden lisäksi varustelulla voidaan tuoda mökkielämään ripaus luksusta. On suosittua varustaa mökki elämänlaatua parantavilla tuotteilla. Grilli kuuluu jo mökin vakiokalustoon ja yhä useammin terassia komistaa palju tai poreallas. Tuotteet  kotiin tai mökille saat kotiintoimitettuna Pihatukusta.

HIRSI ON AINA TRENDIKÄS

Vaikka mökkeilytrendit ovat muuttuneet aikojen saatossa, hirsi pitää pintansa. Hirren suosio itse asiassa vain kasvaa. Tämä ei ole ihme, sillä hirrellä on useita hyviä ominaisuuksia. Hirsi on materiaalina kestävä ja hengittävä, joten sisäilma säilyy hyvänä. Hirsi on myös kaunis ja ajaton materiaali. Hirrestä saa rakennettua niin moderneja kuin perinteisiäkin rakennuksia. Hirren avulla mökkiin saa maanläheistä ja mökkimäistä fiilistä ilman, että käyttömukavuus horjuu.

Mökillä vietetään yhä pidempiä aikoja ja mökiltä käsin tehdään etätöitä. Yleistä onkin hankkia mökki kakkosasunnoksi. Lue artikkeli, miksi hirsimökki on erityisen hyvä kakkosasunnoksi. 

Millaisen mökin sinä haluat?

Salvoksen hirsirakennukset on valmistettu vankalla hirsirakentamisen ammattitaidolla puhtaasta pohjoisen puusta. Materiaaliksi kelpuutetaan vain paras mahdollinen puu. Mökkimalleja on useita, ja ne on täysin muokattavissa ja varusteltavissa asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaiselle saadaan siis varmasti omien mieltymysten mukainen, kestävä ja trendikäs hirsimökki.

haaveena vapaa-ajan asunto?

Mökin hankkiminenkin voi olla yksinkertaista!
Salvoksella et jää rakennusprojektin kanssa yksin,
vaan apunasi on koko projektin ajan kokenut Tehtaanedustaja.
Meillä on ainutlaatuinen valmiskonsepti, joka mahdollistaa
mutkattoman rakennusprojektin asiakkaalle.
Ota jo tänään yhteyttä, ja kerro toiveesi meille!