fbpx

Pihasauna – puhtaiden löylyjen puolesta

Pihasauna – puhtaiden löylyjen puolesta

Hirsinen pihasauna on yleisin pihasaunatyyppi. Meille suomalaisille saunominen on osa omaa kulttuuriperintöämme ja siksipä saunat ovat olleet hyvin tärkeitä rakennuksia jo vuosisatoja. Kun metsästäjäkeräilijä -heimot asettuivat viljelemään maata ja asumusten paikat vakiintuivat, maakuoppa- sekä kotasaunat alettiin rakentamaan puusta, syntyi niin sanottu riihisauna. Riihisaunaa pidetään hirsisaunan edeltäjänä. Riihisaunassa jopa asuttiin, mutta pääsääntöisesti siellä kuivattiin sato, savustettiin lihat sekä kylvettiin. Hiljalleen riihisaunan viereen rakennettiin kylpemiseen tarkoitettu erillinen hirsisauna.

Saunat olivat aina 1900-luvun alkupuolelle saakka savusaunoja, joissa kivikiukaan savukaasut nousivat vapaasti huoneeseen ja ohjautuivat pienestä luukusta sittemmin pihalle. Kiukaiden modernisoitumisen jälkeen alettiin käyttämään savuhormia, jolloin savut nousivat hormin kautta ulos ja saunan ilma pysyi puhtaampana. Perinteitä kunnioittava Salvos valmistaa ihania moderneja sekä perinteikkäitä hirsisaunoja ja jatkaa näin suomalaista upeaa saunaperinnettä.

Pihasauna viehättää suomalaisia

Nykyajan ihminen etääntyy helposti luonnosta kiireisen elämän keskellä. Salvoksen hirsisaunat tuovat palan luontoa ja puun lämpöä ihmisten lähelle. Aidon puun tuoksu sekä kosketus ihoa vasten tuovat lämpöä ja kodikkuuden tunnetta. Unohtamatta sitä seikkaa, että huolella työstetty puupinta on kaunis katseltava.

Salvos-hirsisaunoissa käytetyt hirret ovat pohjoisen tiheäsyistä ja kestävää puuta, joten siistillä työjäljellä työstettynä sauna on kaunis sekä ulkoa että sisältä. Hirsisaunan viehätystä lisätä myös se, että saunat ovat yleensä pienehköjä, intiimejä rakennuksia, joissa mittasuhteet ovat sopusoinnussa. Salvoksen saunat rakennetaan perinteisen saunan tyyliin, joten niissä näkyy 1800-luvun hirsirakentamisen käsityön leima. Perinteikäs, mutta nykyaikainen yleisilme miellyttää silmää ja sopii hyvin pihalle tai mökille.

Unelmasta totta – pihasauna omaan pihaan

Monella sisäsaunan omistajalla on unelma saada pihasauna. Sisällä saunomisesta ei saa samaa hyvänolontunnetta, mitä pihasaunassa saunomalla. Pihalla saunominen säästää myös kodin rakenteita, sillä kosteusteknisesti saunominen rasittaa rakennusta. Hirsisen pihasaunan ylimääräinen kosteus haihtuu ajan myötä ulkoilmaan, eikä jää saunanpihasauna pihasaunat hirsisauna moderni sauna tarjous rakenteisiin muhimaan. Nykytrendi onkin ollut rakentaa talot ilman sisäsaunaa, jolloin ulkosaunaan on voitu panostaa eri tavalla.

Myös yleiset sähkökiukaat ovat vauhdittaneet pihasaunan hankintaa; oikean puukiukaan löylyt koetaan paremmiksi ja mukavimmaksi. Puukiukaan löylyt ovat lempeämmät ja happirikkaammat, mitä sähkökiukaan. Omasta hirsisaunasta kannattaa unelmoida, sillä sen unelman Salvos voi täyttää tarjoamalla kauniita ja nykyaikaisia pihasaunoja jokaisen tarpeisiin.

Hyvin suunniteltu on puoleksi tehty

Kun asiakas tahtoo laadukkaan, kestävän ja kauniin saunan, hän valitsee Salvos-saunan. Laajasta valikoimasta löytyy monenlaiseen eri tarpeeseen olevia saunoja. Mikäli asiakas tahtoo muutoksia valittuun malliin, hänellä on täysi oikeus ja mahdollisuus siihen. Suurimman osan saunoista voi valita joko pulpetti- tai harjakattoisena. Suunnitelman tekemisessä auttavat valmiit mallistot sekä ammattitaitoiset ja saunoista kaiken tietävät ratkaisumyyjät. Saunoihin hankittavat mahdolliset lisätarpeet voidaan kartoittaa jo suunnitteluvaiheessa, jolloin asiakas tietää alusta lähtien tulevat kustannukset.

Rahoitus helposti kuntoon

Ennen rakennusprojektin alkamista asiakkaalla on mahdollisuus saada hirsisaunaansa rahoitusta. Käsirahaa ei tarvitse maksaa ollenkaan. Salvoksen rahoituskumppaneita ovat OP-Pohjola sekä Nordea. Pienempiin hankintoihin riittää OP-Pohjolan tarjoama rahoitus, joka tarjoaa lainaa ilman vakuuksia jopa 50 000 euroon saakka. Luottopäätöksen saa jo heti kysyttäessä, sillä vakuuksia ei tarvita.

Normaalin hirsisaunan rahoittamiseen riittää yleensä kyseinen luotto, mutta jos tahtoo pihasaunastaan suuremman, saunamökki -tyylisen, silloin luoton antajana toimii Nordea. Nordealta lainapäätös on hiukan hitaampi, mutta kuitenkin selkeä, sillä valmismökin hinta on kaikkine kuluineen jo tiedossa, joten pankki pystyy laskemaan mökin vakuusarvoksi jopa 75 prosenttia. Loput 25 prosenttia voidaan vakuuttaa asiakkaan muilla kiinnityksillä. Nordean takaisinmaksussa laina-aika voi olla jopa 25 vuotta. Kun raha-asiat ovat kunnossa, asiakkaan on mukava jäädä odottelemaan uuden pihasaunan valmistumista.

työt tontilla voivat alkaa

Asiakkaalla on täysi Salvoksen henkilökunnan apu saatavana aivan alusta alkaen, jopa tontin raivaus- ja muutostöistä lähtien. Tontin suunnittelussa ammattilaiset tulevat paikan päälle katsomaan ja arvioimaan työn tarpeellisuuden ja määrän. Mikäli itse haluat, voit suorittaa tonttityöt itse, mutta sen voi jättää yhtä hyvin ammattilaisten käsiin. Kun tontti on kunnossa kaiken osalta, tehdään perustukset. Tämä kaikki tapahtuu muutamassa päivässä, sillä tehokkuus työn suunnittelussa ja toteutuksessa ovat Salvoksen valtteja.

Saunan saapuminen paikalleen

Pienemmät hirsisaunat valmistetaan täydellisen valmiiksi paketiksi jo tehtaalla. Hirsisaunat pakataan tiiviisti kuljetuksen ajaksi ja se saapuu paikalle yhtenä toimituksena kuorma-auton lavalla. Suuremmat, kuten esimerkiksi hirsiset saunamökit valmistuvat nopeasti valmiista moduuleista, kun ne tuodaan paikanpäälle ja yhdistetään siinnä. Moduulien liittämisen jälkeen tehdään lopulliset sähkötyöt, mikäli tahtoo sähköistetyn saunan. Ensimmäisistä löylyistä pääsee nauttimaan muutaman tunnin kuluttua saunan saapumisesta.

pihasauna onnistuu myös itse tehden

Edellä kuvattu täysin valmis hirsisaunatoimitus on suosituin tapa toimittaa sauna asiakkaalle. On kuitenkin mahdollista saada ihana Salvos-sauna pihaan myös itse tehden. Vaihtoehtoina on sääsuojaan rakennettu sauna sekä pelkkä materiaalitoimitus, josta asiakas itse rakentaa hirsisaunansa tarkkojen ohjeiden mukaan.

Sääsuojaan-toimituksessa sauna tulee valmiina kehikkona ulkokatolla varustettuna paikalle, ja asiakas saa itse tehdä lopputyöt. Saunan valmiiksi saattamisen tarvittavat materiaalit ovat mahdollisuus saada Salvokselta samaan toimitukseen. Näin säästyy rakennustarvikkeiden etsimiseltä ja hakemiselta muualta. Mikäli asiakas on vahvasti Tee se itse -mies, hän voi tilata hirsisaunan kaikki materiaalit valmiina ja kasata saunan alusta asti itse. Hyvällä ja selkeällä ohjeistuksella työstä selviää yllättävänkin helposti.

Laadukas hirsisauna kestää vuosikymmeniä

Hirsisaunat valmistetaan laadukkaasta pohjoisen puusta. Saunan kestävyyteen vaikuttavat myös rakennustekniset seikat. Salvoksen saunojen suunnittelussa on otettu ilmankulku tarkoin selville ja näin ollen voitu mahdollistaa maksimaalisen hyvät löylyt, mutta myös se, että kosteus ei jää muhimaan rakenteisiin saunomisen jälkeen. Saunoihin on saatavilla myös paljon saunaan soveltuvaa lisävarustelua. Muun muassa erilaisia lauteita, jakkara, naulakko, shampooteline ja kulmahylly. Kaikki ovat Salvoksen omaa tuotantoa ja valmistettu käsityönä laadusta tinkimättä.

Mikäli asiakas ei löydä mieluista varustelua Salvoksen mallistosta, lisää ihania tuotteita löytyy Salvoksen omistamasta Pihatukusta. Sieltä voi tilata helposti tarvittavat materiaalit. Kodikkuus ja lämpö huokuvat huolella valmistetusta ja sisustetusta saunasta. Saunominen ja kylpeminen on rentouttavaa, kun ympäristö on mieluinen ja huoliteltu.

Saunan lämpöön on mukava sulkeutua ja päästää irti kiireestä ja stressistä. Saunomisen onkin sanottu helpottavan kaikkia kehon sekä mielen ongelmia. Me salvoksella tiedämme, kuinka saadaan suomalaiset rentoutumaan ja nauttimaan saunomisesta ilman suurta stressiä. Siksipä tarjoamme upeaa hirsisaunamallistoa kaikkien saataville ja toteutamme sen joustavasti asiakkaan toiveiden mukaan. Salvoksen hirsisaunoissa saunoo tyytyväiset asiakkaat!