fbpx

Pihasaunat pihan kaunistajina

Pihasaunat pihan kaunistajina

Pihasaunat toimivat parhaimmillaan koko pihan katseen vangitsija. Sen lempeissä löylyissä puhdistuu niin fyysisesti kuin henkisestikin. Sauna onkin aikojen saatossa ollut useimmissa kulttuureissa pyhä paikka. Ja hyvin toteutetussa, oikein toimivassa pihasaunassa saunomisen jälkeen se on hyvän olon kautta helppoa ymmärtää.

Pihasauna tai hirsisauna on yksi pihan keskeisimmistä hankinnoista, sillä se tuo olemuksellaan pihaan ilmettä. Siksi ei ole aivan yhdentekevää, millaisen saunan pihalleen valitsee. Ja siksi me Salvoksella olemme tehneet kaikkemme, että jokaiseen pihaan ja tyyliin löytyy sopiva, laadukas kokonaisuus. Pihasaunoja on monen kokoisia ja näköisiä, joten aloita oma pihasaunahankinta miettimällä, minkä kokoinen sauna olisi tontille sopiva, tai minkä näköinen pihasauna toisi pihallesi ilmettä. Myös rakennusmääräykset ja projektin aikataulut – milloin oma pihasauna pitäisi olla valmiina – on hyvä selvittää.

PihasaunaT tunnelman TAKAAJINA

Pihasaunat padassa lämpeävine vesineen eivät ole vain pikaista peseytymistä varten, vaan tuovat rentoa olotilaa, hyvää tunnelmaa ja positiivista mieltä kylpemisen myötä. Sauna kannattaakin sijoittaa pihalle siten, että sen kuistilta ja ikkunoista on miellyttävät näköalat vesistön, suomalaisen metsän tai vaikkapa puutarhan suuntaan. Ja jos lähettyvillä on puita, saattaa lintujen liverrys kantautua lauteille asti. Pihasaunan puukiuas ja usein muutoinkin luonnonläheiset materiaalit tekevät saunomisesta idyllisen kokemuksen. Sauna- ja pihatarvikkeiden verkkokauppa Pihatukku tarjoaa laajan valikoiman tuotteita myös saunan sisä- ja ulkopuolelle. 

piha saunat pihasaunat pihasauna paketti edullinen pihasaunaMaisemien ja luonnon äänien lisäksi pihasaunassa on erityinen tuoksunsa. Elävä puu, savu, luonnon tuoksut ja kylpeminen tarjoavat unohtumattoman tuoksuelämyksen. Tuoksut saattavat viedä muistoissa jopa lapsuuden saunailtoihin asti. Monet muistavat lapsuudestaan esimerkiksi haapalauteet ja haapapuun tuoksun. Vihdottiinko teillä? Vai vastottiin? Koivusta valmistettu vihta tuo saunomiseen aivan erityisen tuoksunsa ja kuuluu vahvasti suomalaiseen saunaperinteeseen.

Erityisen tunnelmansa saunomiseen tuovat myös saunojat. Saunominen voi olla rentouttava ja voimaannuttava hiljentyminen yksin ja omien ajatusten parissa. Mutta toisaalta saunailtaa voi viettää myös porukalla. Kunnon löylyt, iltapalaherkut ja mukava seura antavat usein iloa arkisen aherruksen keskelle.

rentouttava pihasauna

Toisille meistä saunominen voi olla pelkkää kylpemistä. Kovat löylyt urheilun päälle ja lihakset rennoiksi. Sitten vain suihkun kautta nopeasti nukkumaan. Toisille sauna on paikka, jonne tekee mieli stressin ja kiireiden alla. Varsinkin silloin, kun saunasta haetaan rentoutusta ja hiljaisuutta, on tärkeää valita sellaiset lauteet, jotka mahdollistavat kiireettömän, rennon istuskelun tai jopa makaamisen löylyissä.

Pihasauna on unelmien paikka juuri yksityiseen, hiljaiseen löylyttelyyn. Tavallisen pihasaunan yhtenä vaihtoehtona voisi olla savusauna. Savusauna on kiireettömän lämmittäjän ja saunojan unelma. Salvoksen Kytösavu-sauna tarjoaa löylykaupalla rauhaa ja omaa aikaa. Kytösavu-saunan löylyissä unohtuvat arjen kiireet ja kireät ajatukset.

Salvoksen saunojen joukosta löydät helposti itsellesi sopivan kokoisen ja näköisen saunan, sillä saunat ovat helposti muunneltavissa ja varusteltavissa omien toiveiden mukaisesti.

Useimman mökin tai omakotitalon pihaan kuuluu keskeisenä piharakennuksena sauna. Pihasauna onkin juuri mökillä ihan ehdoton, sillä se mahdollistaa rauhoittumisen ja rentoutumisen, jota mökkielämän on tarkoitus tarjoilla asukkailleen. Hirsinen sauna on näyttävä rakennus, ja senkin voi valita joko perinteisen malliston mukaan tai sitten se voi olla moderni pihasauna. Pihasaunat ovat nykyisin myös kaupunkiympäristössä nouseva trendi. Tämän trendin ansiosta rentoutuminen ja lepo ovat siis mahdollisia melkein missä tahansa.

PihasaunaT MODERNINA TAI PERINTEISINÄ

pihasaunat pihasauna edullinen pihasauna pihasuna pihassuna

Kunnon pihasauna on komea rakennus niin kesämökin kuin kodinkin pihassa. Kun pihasauna valmistetaan laadukkaista materiaaleista ja oikein, se säilyy hyvänä vuodesta toiseen, ja sen lauteilla saavat saunoa useat eri sukupolvet. Oma sauna omassa pihassa mahdollistaakin loistavat puitteet vaalia ja siirtää eteen päin perheen ja suvun yhteisiä juhannussauna ja joulusauna sekä arkisiakin saunaperinteitä.

Saunavaihtoehtoja on monenlaisia. Niiden koot ja mallit vaihtelevat. On tärkeää päästä tutustumaan erilaisiin vaihtoehtoihin, että mukavuuden ja käytettävyyden lisäksi sauna sopii omaan pihaan myös ulkonäkönsä puolesta.  Mallista riippumatta Salvos-pihasauna on upea rakennus, joka tekee pihapiiristä tyylikkään näköisen. Pihasauna kutsuu löylyihinsä viettämään aikaa ja heittämään arjen kiireet syrjään.

Niin kuin kaikessa pihasuunnittelussa, myös saunan valinnassa tärkeitä seikkoja ovat toiminnallisuus ja ulkonäkö. Saunan ei tarvitse olla pelkkä sauna, vaan sen yhteyteen voi hankkia myös saunatuvan, kesäkeittiön, terassin paljuineen tai porealtaineen täydentämään kokonaisuutta ja nautintoa. Kesäillat kuluvatkin rattoisasti pihalla, kun melkein kaiken elämisen voi hoitaa sieltä käsin. Ja sauna terasseineen ja kesäkeittiöineen on varmasti komea näky pihalla kun pihalla. Mikäli tarvitset pihasaunan, mutta suuremmilla tiloilla esimerkiksi nukkumista ja ruoanlaittoa varten, löydät Salvokselta myös saunamökkimalliston tähän tarkoitukseen.

Saunaperinteet kunniaan

Saunaan on aina kuulunut erilaisia perinteitä ja uskomuksia. Pihasauna on ollut paikka, jossa on synnytty ja kuoltu. Sen kuumissa löylyissä on tehty taikoja ja uskottu saunatonttuihin. Sauna on siis jollakin tapaa ollut aina pyhä paikka, ja sen höyryissä on hiljennytty ja puhdistauduttu myös henkisesti.

Erilaisten taikojen ja uskomusten lisäksi saunakultturissa ovat toistuneet perinteet. Jokaiselle meistä ovat tuttuja ainakin joulusauna sekä juhannussauna. Monissa perheissä on lisäksi omia perinteitä siitä, milloin saunotaan ja miten. Saunaperinteissä on juhlallisuutta ja yhteenkuuluvuutta. Siksi perinteistä kannattaa pitää kiinni.

Pihasaunan voi onneksi hankkia hyvin monenlaisiin pihoihin. Jopa pienehköille kaupunkipihoille nousee nykyisin saunoja enenevässä määrin. Näin ollen saunaperinteet voivat jatkua asuinpaikasta riippumatta. Usein pienemmällekin kaavatontille voi saada rakennusluvan pihasaunalle, kunhan etäisyydet muihin rakennuksiin, saunan väri, kattomalli ja nurkkatyypit ovat kaavamääräysten mukaisia. Esimerkki hieman pienestä ja tyylikkäästä pihasaunasta löytyy Salvos 10v Juhlasauna -mallistosta.

Usein pihasauna hankitaan mielellään mökin pihaan. Mökillä saunomiseen on enemmän aikaa, ainakin silloin, kun mökille on tultu rentoutumaan ja viettämään vapaa-aikaa. Sauna on usein myös mukava yhdessäolon paikka. Varsinkin, jos sen edessä avautuu mukava terassi pihakalusteineen ja kylmine juomineen. Saunanautinnon voi siis maksimoida erilaisin keinoin.

Joulusaunassa tai juhannussaunassa mukavuutta lisäävät saunatarvikkeet, jotka löydät kätevästi Pihatukun verkkokaupan valikoimasta. Kaunis sauna hellii kaikkia aisteja, ja erilaiset materiaalit tuovat mukavaa vaihtelua ja ilmettä saunalle. Millaiset lauteet tekisivät saunastasi täydellisen? Saunaa suunnitellessa mitään yksityiskohtaa ei kannata jättää sattuman varaan. Onneksi Salvoksen ammattitaitoinen ja lahjakas henkilökunta auttaa erilaisten valintojen ja ratkaisuiden kanssa koko pihasaunaprojektin kanssa.

Millaisen saunatoimituksen haluat?

Sauna on siis monen suomalaisen pihan sydän ja kruunu. Se on niin kotien kuin mökkienkin tunnelman luoja ja paikka, jossa huolet unohtuvat ja mieli sekä keho rentoutuvat täydellisesti. Pihasauna on siis samalla käytännöllinen paikka puhdistautua mutta myös luksuksen tuoja ja irtioton mahdollistaja arkisten töiden ja kiireiden keskellä. Sauna on myös osa pihan persoonallisuutta ja ilmettä, sillä se on pienikokoisenakin näyttävä piharakennus, jonka ympärille usein rakentuu muutakin oleskeluun ja rentoutumiseen liittyvää.

Salvos toimittaa pihasaunat unelmista ja suunnittelusta alkaen ammattitaidolla ja suurella sydämellä. Jokainen sauna valmistetaan lämpimissä ja kuivissa sisätiloissa ja toimitetaan asiakkaalle laadukkaana ja kestävänä sopimusten mukaisesti ajallaan. Varaa vain aikaa unelmiesi kertomiseen, niin pääset halutessasi valmiiseen saunaan jopa muutamassa viikossa valitsemalla käyttövalmiin saunan. Vastaavasti voit valita toimituksen säältäsuojaan pystytettynä tai osina, jolloin voit aloittaa hikoilemisen ensin kokoamalla omaa saunaasi taikka tekemällä osan siitä itse tai talkooporukalla. Eri valmiusasteista ja toimitusvaihtoehdoista voit lukea lisää täältä.

Katso koko Salvos pihasaunamallisto