fbpx

Saunamökki monine mahdollisuuksineen

Saunamökki on kompakti yhdistelmä pihasaunasta ja vierasmajasta. Saunamökissä yhdistyvät sulavasti suomalaisten rakastama saunominen sekä rento mökkitunnelma. Olipa saunamökki omassa pihapiirissä tai vaikkapa mökkitontilla, sen tuomat hyödyt ovat lukuisat.

Modernin hirsirakentamisen edelläkävijänä Salvos tarjoaa laajan saunamökkimalliston. Laadukkaasta tiheäsyisestä pohjoisen puusta valmistuvat sekä perinteiset että modernit saunamökit kaikkien saataville. Salvos edesauttaa näin suomalaista hirsirakentamisen ja saunakulttuurin jatkumista vuosikymmeniksi eteenpäin.

saunamökki on monikäyttöinen

Järkevästi käytetyt neliöt ovat avainasemassa saunamökkien suunnittelussa. Vähäiseenkin neliömäärään saadaan mahtumaan kaikki oleellinen, mitä saunamökki vaatii. Saunan lisäksi saunamökissä suuressa roolissa on tupamainen oleskelutila. Se on kuin pukeutumistilan ja olohuoneen yhdistelmä, jonka käyttöä voidaan muuttaa tarkoituksen mukaan.

Salvoksen tehokas tilaratkaisu

Salvoksen saunamökeissä tuvan osuus kokonaispinta-alasta on reilu, joten suurimpaan osaan on mahdollisuus saada sijoitettua lisävuodepaikat. Järkevällä neliöiden käytöllä osaan saadaan mahtumaan pieni mökkikeittiö. Pihapiirissä oleva saunamökki tarjoaa erinomaiset lisävuodepaikat vieraita varten tai lepotilaa itselle, kun tahtoo saunomisen jälkeen jäädä rentoutumaan kaikessa rauhassa.

Vierasmajana toimiessaan saunamökki helpottaa vieraiden viihtyvyyttä, sillä vierailun voi viettää niin sanotusti omassa rauhassa, eikä talonväelle aiheudu niin paljon muutoksia omaan arkeen. Saunamökki sopii myös erityisen hyvin mökkitontille jopa ainoaksi tukikohteeksi, sillä hyvällä varustelulla toimitettuna se täyttää lomailijan perustarpeet.

Saunamökin hyvä hengitysilma

Hirsirakennukset ovat sisäilmaltaan puhtaita ja raikkaita. Painovoimaisen ilmanvaihdon ansiosta saunamökkiin ei tarvitse lisätä koneellista ilmanvaihtoa, sillä ilmankosteus pääsee kulkeutumaan hirsiseinän läpi ilman esteitä. Raikkaan ilman takaavat puhdas puu sekä laadukkaat pintamateriaalit. Huonosta sisäilmanlaadusta herkästi oireilevat ihmiset sanovat, että Salvoksen hirsirakennuksissa ei tule minkäänlaisia oireita.

Saunan puolella löylyt ovat pehmeät ja lempeät. Oikeanlainen ilmanvaihto takaa happirikkaat löylyt. Kiukaaksi asiakas voi valita perinteisen puukiukaan, joka luo ihanaa, oikean saunan tunnelmaa. Saunaan on saatavana perinteikkäät lauteet sekä Salvoksen omaan mallistoon kuuluvia tuotteita, muun muassa shampooteline, pesupenkki ja naulakko. Näillä lisävarusteilla saat saunan heti käyttöösi, eikä itse tarvitse alkaa varustelemaan saunaa.

Saunamökkiunelma toteutuu helposti

Salvos-saunamökit toimitetaan asiakkaalle joko täysin valmiina, sääsuojaan rakennettuna tai asiakas saa itse rakentaa mökin toimitetusta tavarasta. Valmissaunamökki on suosituin ja elämäsi helpoin rakennusprojekti. Toimitus sisältää valmiista moduuleista rakennetun saunamökin, joka kasataan nopealla aikataululla valmiiden perustusten päälle.

Tehokas ja ammattitaitoinen henkilökunta voi suorittaa tulevalla saunamökin alueella aivan kaiken työn, aina tontin raivauksesta ja tien tekemisestä lähtien. Täysin valmiiseen saunamökkipakettiin asiakas voi asettua aivan avaimet käteen -periaatteella. Tällöin kaikesta sisällöstä päätetään etukäteen ja Salvos toimittaa ne sovittuun aikaan mennessä paikalle.

Saunamökin voi rakentaa myös itse

Toinen vaihtoehto on sääsuojaan rakennettu saunamökki. Sen toimitussisältö voi asiakkaan halutessa kattaa kuitenkin kaiken, mitä valmispaketissa, mutta rungon ja ulkokaton jälkeen muu rakentaminen ja asentaminen jää asiakkaan vastuulle. Tällöin asiakkaan ei tarvitse alkaa itse etsimään rakennustarpeita muualta.

Kolmannessa vaihtoehdossa asiakkaalle toimitetaan tarkkojen ohjeiden kera kaikki tarvittava rakennusmateriaali, joista hän voi itse tehdä saunamökin aivan alusta asti itse. Salvoksen laadukkailla materiaaleilla ja hyvillä ohjeilla työstä suoriutuu helposti. Mahdollisissa ongelmatilanteissa asiantunteva asiakaspalvelu on puhelinsoiton päässä ja ratkaisuneuvojat auttavat neuvoillaan mielellään.

Asiakkaan toiveet ja tarpeet huomioidaan

Salvoksen saunamökkien valikoimasta löytyy useita valmismalleja. Mikäli itselle toivottavaa mallia ei löydy, on asiakkaalla mahdollisuus muokata juuri itselleen sopiva mökki. Salvoksen pitkäaikainen ja kokenut henkilökunta auttaa mielellään sopivan saunamökin suunnittelussa ja antavat hyödyllisiä käytännönvinkkejä. Saunamökin suunnittelussa kannattaa huomioida käyttötarkoitus. Mikäli saunamökki tulee kotipihalle pääsääntöisesti saunomiseen ja rentoon oleskeluun, voi se olla kevyempi varustelultaan.

Saunamökin varustelussa apuna on Salvoksen laaja valikoima

Mökkikäyttöön tuleva saunamökki kannattaa varustaa mökkikeittiöllä, jolloin ruoanlaitto onnistuu siellä. Salvoksella on kaksi omaa mökkikeittiömallistoa, joista löytyy saunamökkiin juuri sopivat kalusteet. Myös ulkonäöltään saunamökkejä löytyy hyvin erilaisia.

Olipa toiveissa perinteisen näköinen tai moderni-ilmeinen rakennus, on asiakkaalla mahdollisuus valita ulkonäkö mieltymyksensä mukaan. Saunamökkeihin on valittavana joko harja- tai pulpettimallinen kattoratkaisu. Salvoksen saunamökit valmistetaan joko massiivihirrestä tai lamellihirrestä. Hirren vahvuuden voi halutessaan valita. Myös nurkkavaihtoehdot ovat valittavissa. Ristinurkka kuuluu vakotoimitukseen, mutta saatavana on myös lohenpyrstönurkka sekä lyhytnurkka. Lohenpyrstönurkka on teknisesti hankalin toteuttaa, joten se nostaa kustannuksia jonkin verran. Myös pintakäsittely voidaan suorittaa kokonaan tehtaalla valmiiksi. Valittavana on Tikkurilan vesiliukoisia, kuultavia värisävyjä tai puunsuoja-aineita.

Helppoa rahoitusta saunamökin ostoon

Salvos tarjoaa rahoitusta saunamökin ostajalle, joten ostopäätös on helppo tehdä. Salvoksen joustavaa rahoitusta on saatavana ilman vakuuksia pienempään tarpeeseen OP-Pohjolan kautta. Lainan maksimimäärä on tuolloin 50 000 euroa. Mikäli lainan tarve on suurempi, Salvoksen toinen kumppani on Nordea, jonka kautta suurempikin rahoitustarve hoituu.

Salvoksen valmismökkien etuna on se, että alusta asti on kokonaisbudjetti selvillä, joten yllätyksiä ei pääse syntymään. Nordea vakuuttaa valmissaunamökistä jopa 75 prosenttia hankintahinnasta, joten käsirahaa ei välttämättä tarvitse. Edullisella korolla olevalle lainalle saa jopa 25 vuoden maksuajan. Joustavalla rahoituksella mahdollistetaan asiakkaalle helppo ja vaivaton saunamökin hankinta.

Matti Meikäläinen suunnitteli pienelle rantatontille kesäpaikkaa, hän tuli päätökseen, että Salvoksen saunamökki olisi sopivin vaihtoehto sekä kukkarolle että tontille. Matti valitsi muuttovalmiin saunamökin, sillä oma aika ja taidot eivät tulisi riittämään saunamökin tekemiseen. Häntä mietitytti kovasti tontin metsittyminen ja huono ajotie tontille. Ilokseen hän huomasi, ettei itse tarvinnut päätään moisilla ongelmilla vaivata, sillä Salvoksen ammattitaitoisesta työporukasta löytyi pätevät miehet tekemään raivaustyöt ja tien kunnostamisen hänen puolestaan. Matti Meikäläinen kävi ihastelemassa raivattua tonttia yhdessä vaimonsa kanssa ja jäivät innolla odottamaan saunamökin saapumista. Eipä mennyt kauaakaan, kun perustukset olivat valmiina ja Salvoksen tehtaalta lähti täysi rekkakuorma hirsimoduuleja tulemaan tontille. Jännittävää oli seurata, kuinka nosturi nosteli erilaisia hirsikehikoita perustuksille ja niistä toden totta muodostui upea saunamökki. Eipä mennyt kauaakaan, kun katto, kuisti ja portaat olivat naputeltu paikoilleen. Ja lähtiessä työporukka vieläpä siivosivat kaiken (mutta vähäisen) jätteen mökin ympäriltä ja laittoivat kaiken kuntoon.

Kaikki onnistui aivan nappiin ja Matti pääsi vaimonsa kanssa asettumaan mökilleen. Tietysti ensimmäisenä iltana piti testata saunan löylyt ja hyväthän ne olivat. Matti Meikäläinen sekä hänen vaimonsa olivat kaikin puolin tyytyväisiä saunamökkiin ja ovat toki vieläkin. Tarina ei ole pitkä, kuten ei Salvoksen toimitusaikakaan. Matti pääsi ostopäätöksen jälkeen nopeasti nauttimaan saunamökin tunnelmasta, joten tee Sinä sama päätös ja tule Salvoksen tyytyväisten asiakkaiden pariin!