fbpx

Hirsimökit

Hirsimökit

HIRSIMÖKKI SUOMEN SUURIMMALTA VALMISMÖKKITOIMITTAJALTA!

Tiesitkö, että kaikissa malleissa ikkunoiden ja ovien paikat, ikkunoiden koot, rakennuksen varustelu sekä tilojen koko ja järjestys ovat täysin muunneltavissa? Jokainen rakennus on saatavilla sekä pulpetti- että harjakattoisena. Rakennuksen voit varustella mieleisesi mukaan valitsemalla mm. hirsivahvuuden, nurkkatyypin, pintakäsittelyt, terassit, tulisijat ja sähköt. Toimitusvaihtoehdot ovat muuttovalmis-, sääsuojaan- ja pakettitoimitus. Ideamallisto on muodostunut asiakkaille jo toteutuneista unelmista. Mikäli mieleistäsi mallia ei valikoimastamme löydy – älä huoli – suunnittelemme sen sinulle toiveidesi mukaan. Ehkä elämäsi helpoin rakennusprojekti alkaa tästä.

Haka

lomailua luonnon helmassa

Kestosuosikki, jonka suosio vain kasvaa vuosi vuodelta! Hakat ovat suorakaiteen muotoisia, päädystä jatkettavia mökkejä. Yleensä Haka-malliin tulee katettu terassi tilamoduulien väliin. Moduulin päätyyn voi tarpeesta riippuen laittaa rauhaisan makuuhuoneen tai vaikkapa saunan, josta kosteus ei kantaudu tupaan. Katetun terassin voi lasittaa ja siihen on saatavana tulisija, joka mahdollistaa välikuistin käytön aikaisesta keväästä pitkälle syksyyn. Haka-malli sopii hyvin myös rinnetontille sijoitettavaksi.

Tiesitkö, että haka tulee sanasta hollihaka. Hollihakoja käytetään isojen hirsien tilapäiseen kiinnittämiseen työstön aikana ja se on useita satoja vuosia vanha käsityökalu.

katettu terassi

rinnekohteiden suosikki

kolme toimitusvaihtoehtoa

Kaarna

kotonaan suomalaisessa maisemassa

Kaarna-mallisto mahdollistaa avaran tilasuunnittelun ja muotonsa ansiosta se on erittäin energiatehokas. Kaarna-mallia on helppo laajentaa tulevaisuudessa lisäämällä valmismoduuleita rakennuksen sivuille. Modernin ilmeen saat valitsemalla isot ja näyttävät ikkunat.

Tiesitkö, että kaarna eli parkki on puuvartisten kasvien varsia ympäröivä kerros, joka suojaa puun sisempiä osia vahingoittumiselta. Kaarnan alta paljastuu tiukkasyinen pohjoisen puu, josta valmistetaan hirttä.

suuret yhtenäiset tilat

helppo laajentaa

kolme toimitusvaihtoehtoa

 

Kaira

yhteistä aikaa koko perheelle

Kaira-mallisto on ulkonäöltään tyylikkään moderni ja pohjaratkaisultaan erittäin käytännöllinen. Malliin saa kätevästi katetun terassin jatkamalla kattoa terassin päälle. Kaira-mallit mahdollistavat huonetilojen väliin rakennettavan ison lasitetun terassin, jossa on mukava nauttia aamupalaa pikkulintujen laulaessa läheisessä metsässä.

Tiesitko, että kaira on hirsirakentamisessa käytetty pora, joka on tuhansia vuosia vanha keksintö. Kairalla tehtiin hirteen reiät ja hirret yhdistettiin puutapituksin. Nykyisin reiät tehdään koneellisesti.

suuret yhtenäiset tilat

katettu terassi

kolme toimitusvaihtoehtoa

Veisto

rauhaisa sisäpiha ulkona viihtyvälle

Veisto on pihamaalla viihtyvän perheen unelmamökki, johon on helppo toteuttaa suuriakin terassikokonaisuuksia. Upealla terassilla voi nauttia auringosta aamuvarhaisesta pitkälle iltaan ja se toimii mainiona koko perheen yhteisenä ajanviettopaikkana. Katettu, lasitettu terassi kruunaa kokonaisuuden.

Tiesitkö, että veisto tarkoittaa veistämistä, taitoa, jota tarvitaan vaativassa hirsirakentamisessa. Taito ei tule verenperintönä, vaan käsin veistämisen tekniikat ja materiaalien ymmärtäminen vievät aikaa.

saunan kosteus ei tule tupaan

katettu terassi

kolme toimitusvaihtoehtoa

Kara

luonnonkaunis hirsiunelma

Kara on kätevän kokoinen, tilaratkaisuiltaan toimiva mökkikokonaisuus. Avarista ikkunoista on mukava ihastella Suomen luontoa ja läheisessä rantavedessä uiskentelevaa joutsenparia – takkatulen lämmöstä nautiskellen. Mökki on helppo viimeistellä lasitetulla terassilla. Kara tarjoaa omistajalleen luonnonkauniin hirsiunelman pienellekin pihamaalle.

Tiesitkö, että karalla mahdollistetaan painuvan hirsirakenteen ja painumattoman rakenteen välisen liitoksen toimivuus. Esimerkiksi ikkunat ja ovet kiinnitetään aukkojen pielissä oleviin karapuihin, jotka ovat hirsien päihin työstetyssä urassa.

suojaisa terassi

avarat tilaratkaisut

kolme toimitusvaihtoehtoa

Vaarna

ihania mökkejä suomen luontoon

”Minun haaveeni on olla urheilu-uran jälkeen arkkitehti. Yhteistyö Salvoksen kanssa mahdollistaa kahden intohimoni yhdistämisen: urheilun sekä modernin Vaarna-malliston kehittämisen,” kestävyysjuoksija Saija Seppä kertoo. Salvoksen Vaarna-mallistossa on vino sisäkatto ja ulkoisesti ne ovat nuorekkaan moderneja. ”Ihania mökkejä Suomen luontoon”, Saija jatkaa.

käytännölliset tilat

moderni vaihtoehto

kolme toimitusvaihtoehtoa