fbpx

Hirsisaunat

Hirsisaunat

KERRO TOIVEESI – SUUNNITELLAAN YHDESSÄ UNELMIESI PIHASAUNA!

Hirsisaunat juuri sellaisena kuin sen haluat! Tiesitkö, että kaikissa malleissa ikkunoiden ja ovien paikat, ikkunoiden koot, rakennuksen varustelu sekä tilojen koko ja järjestys ovat täysin muunneltavissa? Jokainen rakennus on saatavilla sekä pulpetti- että harjakattoisena. Hirsisaunat varustellaan asiakkaidemme mieltymysten mukaan – valitsemalla mm. hirsivahvuuden, nurkkatyypin, pintakäsittelyt, terassit, tulisijat ja sähköt. Toimitusvaihtoehdot ovat muuttovalmis-, sääsuojaan- ja pakettitoimitus. Ideamallisto on muodostunut asiakkaille jo toteutuneista unelmista. Mikäli mieleistäsi hirsisaunamallia ei valikoimastamme löydy – älä huoli – suunnittelemme sen sinulle toiveidesi mukaan. Ehkä elämäsi helpoin rakennusprojekti voi nyt alkaa. Tutustu hirsisaunojen ideamallistoon tästä.

Saunatupa

saunan ja aitan ihanneyhdistelmä

Salvoksen Saunatuvassa on tilava tupa, joka voi toimia suurena pukuhuoneena, vierastupana tai vaikkapa tukikohtana rantatontilla. Tupaa on mahdollisuus kasvattaa kymmenen sentin välein ja sinne on saatavilla runsaasti lisävarusteita oman hirsiunelman toteuttamiseksi.

aittahuone vieraille

ensirakennus mökille

3 toimitusvaihtoehtoa

Väinämö

käytännöllinen pukutila tuo lisää mukavuutta

Salvoksen Väinämö-saunoissa on kodikas pukuhuone. Se on miellyttävän viileä ja rauhallinen paikka hengähtää löylyjen lomassa. Talvella pukuhuone antaa suojaa viimalta ja pakkaselta. Erinomainen valinta omakotitalon pihaan ja rantasaunaksi. Väinämö-sauna eri versioissa on Salvoksen suosituin pihasauna.

suojaisa ja lämmin pukutila

pihasaunojen kestosuosikki

3 toimitusvaihtoehtoa

Muorin Sauna

hunajaiset löylyt taajamassa

Salvoksen Muorin sauna on pihasauna selkeimmillään koostuen valitsemasi kokoisesta saunarakennuksesta. Muorin Sauna voidaan sijoittaa pienellekin tontille ja se on erittäin suosittu kaavoitetulla asutusalueella. Kaikessa yksinkertaisuudessaan Muorin Sauna tarjoilee unohtumattoman saunakokemuksen.

kaunis löylyhuone

happirikkaat löylyt

3 toimitusvaihtoehtoa

Vaarin Sauna

vilvoittelua löylyjen lomassa

Vaarin Saunoissa on viihtyisä, avoin vilvoittelukuisti. Voit istahtaa hetkeksi lähelle luontoa kipakanpehmeiden löylyjen lomassa. Avokuistin voi varustella kiinteällä penkillä, jonka alle jää tilaa esimerkiksi saunapuille. Kuistille saa lisää yksityisyyttä näkösuojaritilöillä. Vaarin Sauna on Salvoksen ensimmäinen saunamalli.

katettu kuisti

vilvoittelua sateelta suojassa

3 toimitusvaihtoehtoa

Väinämö Combi

saunomisen kaikki mukavuudet

Salvoksen Väinämö Combi yhdistää Väinämön ja Vaarin Saunan ominaisuudet. Tämä näyttävä ja käytännöllinen malli on ympärivuotisen saunojan todellinen unelma. Avokuistin, puku- ja löylyhuoneen koot ovat muutettavissa mieleisesi mukaan.

katettu kuisti

lämmin pukutila

3 toimitusvaihtoehtoa

Väinämö Padakas

vesi riittää isollekin kylpyporukalle

Salvoksen Padakas-mallissa on erillinen muuripata. Sen voi laittaa joko löylyhuoneeseen tai erilliseen pesuhuoneeseen. Nopeasti lämpenevällä padalla pesuvesi riittää suuremmallekin porukalle ja samalla saat tiskivedet kesämökkiin.

erillinen pesutila

lämmin pukutila

3 toimitusvaihtoehtoa

Kytösavu savusauna

ehkä paras tapa toteuttaa oma savusauna

Kytösavu savusauna sopii perinteisen, aidon savusaunan ystävälle. Juuri oikeanlaisen rakenteen ja kiukaan kuoriosan tehokkaasti lämpöä sitovan vuolukivien ansiosta Kytösavun kosteista ja lempeistä löylyistä voi nauttia hyvinkin pitkään. Yleensä savusaunan lämmittämiseen menee 4-5 tuntia, mutta Kytösavun savuntuoksuisiin löylyihin pääsee jopa kahden tunnin lämmittämisen jälkeen.

nopea lämmitys

hunajaisen pehmeät löylyt

3 toimitusvaihtoehtoa

Pihasaunan lämpöä arvostetaan

Pihasaunan lämpimät löylyt sekä tunnelmalliset tuoksut tuovat usein ihania muistoja lapsuuden saunailloilta. Ei ollut kiire minnekään, ei huolta huomisesta, oli vain saunomisen rauhoittava hetki tutussa ja turvallisessa ympäristössä. Pihasauna oli usein ainoa peseytymispaikka, joten sen suojissa vietettiin paljon aikaa. Pihasaunan tilalle tulivat sähkökiukaalliset sisäsaunat, jotka syrjäyttivät hetkeksi pihasaunojen suosiota, mutta niiden suomaa lämpöä ei koeta niin rauhoittavaksi, mitä puukiukaallisten pihasaunojen.

Pihasaunat ovatkin kokeneet todellisen arvonnousuun viimevuosina. Perinteinen saunomistapa pihasaunassa tuo lapsuuden rakkaat saunaillat mieleen, joten oman pihasaunan lämpöön on ihana päästä rauhoittumaan.

Pihasauna sopii niin maalle kuin kaupunkiinkin

Salvoksen hirsisaunat ovat perinteisen hirsirakentamisen sekä modernin muotoilun tuloksia. Saunat sopivat niin syrjäiseen mökkimaastoon kuin asutusalueelle kaupunkiin. Saunan ulkonäkö kaavoitusalueella on toki säädelty, mutta Salvos pystyy vastaamaan kyseisiin vaatimuksiin muokkaamalla saunamallia sopivaksi. Esimerkiksi yleiskaava asettaa usein kattomallin vaatimuksen. Nykyään usein kaupunkialueelle valitaankin pulpettikattoisia saunoja, kun taas maaseudulla saunat tehdään usein perinteisellä harjakatolla.

Kaavamääräys asettaa myös muita ulkonäkö seikkoja pihasaunan osalle. Salvos tarjoaa hyvin maisemaan sulautuvia, hillittyjä sekä luonnollisen näköisiä pihasaunoja, joihin on valittavana kolmea erilaista nurkkatyyppiä: ristikkonurkkaa, lyhytnurkkaa sekä lohenpyrstönurkkaa. Näin ollen rakennuslupa on helppo saada, sillä saunat saadaan kaavoitukseen hyvin sopiviksi.

Pihasaunat rakennetaan nykyään usein moderneiksi ulkonäöltään. Suuret ikkunat sekä tilavat terassit tuovat kauniin luonnon saunojan lähelle. Luonnon läheisyys lisää saunomisen nautintoa huomattavasti.

Pihasaunan monet mahdollisuudet

Suomalaiset ovat mökkeilykansaa, mutta usein mökin laittaminen kaatuu taloudellisiin haasteisiin. Omasta pihasaunasta onkin kehittynyt monille mökkiin verrattavissa oleva rentoutumiskeidas. Pihasaunan yhteyteen usein rakennetaankin tilavat ajanviettoterassit, uima-allas sekä palju. Niiden avulla kotipihassa saunomien sekä kylpeminen saadaan helposti tuntumaan mökkilomalta.

Pihasaunan läheisyyteen on helppo rakentaa esimerkiksi kesäkeittiö. Se voidaan liittää erillisten kuistien tai terassien avulla yhtenäiseksi vapaa-ajanviettopaikaksi. Näin ruuanlaitto, saunomien ja mukava yhdessäolo omalla pihamaalla saadaan tuntumaan mökkilomalta.

Salvoksen saunojen laadukkaat ratkaisut

Salvoksen saunoissa yhdistyvät käytännöllisyys sekä luonnollinen kauneus. Kiukaan lasiluukku luo tunnelmallista valoa epäsuorasti valaisevien led-valojen lisäksi sekä seinien tummat sävyt kokevat raikkaan kontrastin vaaleiden haapapuulauteiden rinnalla. Saunahuoneiden lattiarakenne on rakennettu erinomaisesti tuulettuvaksi, joten se takaa erinomaiset happirikkaat löylyt. Uutuutena Salvoksen saunoissa toimii löylyjarru, jonka voi asentaa saunan kattoon kierrättämään löylyä tehokkaammin. Löylyjarru estää juuriheitetyn löylyn osumasta ensimmäisenä saunojan niskaan sekä hartioille, vaan se jakautuu lempeästi koko keholle.

Salvoksen saunoissa on mahdollisuus peseytymiseen saunan yhteydessä. Kiukaisiin on saatavana erillinen vedenlämmitin, jolla saa lämmitettyä veden nopeasti isommallekin porukalle. Saunassa peseytyminen perinteisin tavoin on monelle tärkeä osa saunakulttuuria, mutta uutuutena voidaan käyttää myös Pihatukun suosittua akkusuihkua, jolla esimerkiksi pitkien hiusten pesu sujuu helpommin.

Laadukas pihasauna on omistajalleen arvokas

Pihasaunanrakentamisen kustannukset jäävät reilusti alle mökin laittamisen sekä kunnossapidon. Laadukkaan pihasaunan omalla SPA-osastolla saa hankittua usein jo mökkitontin hinnalla. Saunan käyttöarvo pihalla on usein hyvin korkea verrattuna mökkiin, joten hyvän hirsisaunan hankkimiseen mennet varat eivät mene hukkaan.

Pihasaunan käyttö ei rajoitu pelkkiin loma-aikoihin vaan siellä on helppo käydä rentoutumassa milloin tahansa, ympäri vuoden. Saunan antama hyvänolontunne on erittäin tärkeä niin psyykkisen että fyysisen hyvinvoinnin kannalta. Saunan terveysvaikutukset nostattavat todella sen arvoa sekä arvostusta. Laadukas hirsisauna tasokkailla varusteilla nostaa myös tontin myyntiarvoa.

Salvoksen hirsisaunat ovatkin yhä useamman pihan lomakeitaita, joiden käyttäjät ovat erittäin tyytyväisiä valittuaan juuri Salvoksen saunatoimittajakseen.