fbpx

Valmismökki on muuttovalmis

Valmismökki on muuttovalmis

Valmismökki mahdollistaa rennon mökkirakentamisen ilman turhaa stressiä ja kiirettä. Valmismökit ovatkin yksi suosittu mökkirakentamisen muoto. Helppous ja muunneltavuus ovat valtteja, joilla moni mökkirakentaja valitsee mökkinsä. Valmiiseen mökkiin muuttaminen säästää voimia, ja tunnelmallisesta mökkeilystä pääsee nauttimaan nopeallakin aikataululla.

Valmismökin ei tarvitse tarkoittaa mitään tusinamökkiä, jonka ominaisuuksiin ei olisi itse päässyt vaikuttamaan. Useimmille mökistä haaveileville on tärkeää, että mökki vastaa kaikilta osin omia tarpeita ja unelmia. Siksi Salvoksella on haluttu keskittyä erilaisiin asiakkaisiin ja toiveisiin. Toteutamme mökkiunelmia yhdessä asiakkaan kanssa heti suunnitteluvaiheesta alkaen.

Valmismökki keino toteuttaa unelmasi

Mökkeily on paitsi trendikästä myös rentouttavaa ja voimaannuttavaa. Luonto, luonnon tuoksut ja äänet ovat usein lähempänä mökillä kuin kotona. Siksi mökki tarjoaa parhaimmillaan lepoa ja nautintoa kaikille aisteille. Ympäröivä luonto tarjoaa mökkeilijälle loputtomasti elämyksiä ja iloa. Luonto ja mökki tarjoavat myös upeat puitteet koko perheen yhdessäololle ja -tekemiselle.

valmismökit valmismökki valmis mökki valmiit mökit

Valmismökin hankinnassa huomiota kannattaa kiinnittää myös muuton jälkeiseen helppouteen ja mukavuuteen. Erilaisin mökkivarustein ja sisustustuottein viihtyisyys paranee. Erinomaiset tuotteet kaikkeen mökkielämään ja pihalle löydät Pihatukun verkkokaupasta. Mökkikalusteet, kaasulla toimivat kodinkoneet, ulkohuussit, aurinkoenergiatarvikkeet ja monenlaiset muut mökkeilijän varusteet löytyvät Pihatukulta helposti.

Yhä useampi mökinostaja päätyy ostamaan mökkinsä täysin valmiina, Avaimet käteen -periaatteella, jolloin mökkikauppias huolehtii kaiken valmiiksi. Valmismökki on nimensä mukaisesti valmis. Eli siinä pääsee asumaan heti. Muuttovalmius on sitä, että muuttajan ei tarvitse huolehtia muuta kuin muuttamisesta.

Helppous ja vaivattomuus syntyvät luottamuksesta ja tunteesta, että asioihin pääsee vaikuttamaan. Mökkiä hankittaessa on tärkeää, että luottamus toimittajaan on aukoton. Kun omalle tontille voi odottaa valmismökkiä sillä ajatuksella, että aikataulut ja toimitussisällöt ovat sitä, mitä alusta asti on suunniteltu ja sovittu, on mökkeily innostavaa ja rentouttavaa jo todella alusta alkaen.

Asumisen helppoutta valmismökissä

Jopa sitsemän kymmenestä mökkeilee kesäisin. Mökkeily on trendikästä, ja sen suosio kasvaa. Samalla kun asuminen siirtyy kasvukeskuksiin, ihmisillä herää halu löytää erilaisia keinoja ja paikkoja rauhoittumiseen.

Jos unelmoit mökistä, joka kohoaa tontillesi nopeasti ja helposti, etsi valmistaja, joka pystyy tekemään kaiken tarvittavan hormeja myöten. Ennen kuin valitset lopullisen mökkitoimittajan, kannattaa eri vaihtoehtoihin perehtyä kunnolla ja kysellä suosituksia jo tehdyistä töistä. Mökin voi saada juuri niin valmiina kuin haluaa.

valmismökki valmis mökki valmiit mökit

Avaimet käteen -periaatteella toimitettavia mökkejä on yli 15 prosenttia kaikista mökkitoimituksista, ja  määrä on kasvussa. Se tarkoittaa sitä, että yhä useampi valitsee valmiin mökin sen sijaan, että alkaisi itse rakentaa mökkiä. Useimmat toivovat mökiltä myös monia mukavuuksia. Valmismökki on helppo ratkaisu, sillä siihen kaikki mukavuudet voi valita valmiiksi, ja mökkikauden alettua pääsee suoraan keskittymään nauttimiseen.

Samalla, kun asumisen trendit ja perinteet ovat muuttuneet, myös mökkeily on saanut uusia ulottuvuuksia. Silti aina löytyy myös niitä mökkeilijöitä, jotka haluavat pitää olosuhteet vaatimattomina ja luopuvat mökillä mielellään monista kotona olevista mukavuuksista. Ärsykkeiden karsiminen saattaakin olla rentouttavaa ja puhdistavaa kaiken kotiarjen informaatiotulvan ja työn kiireellisyyden lomassa.

Luonto ikkunan takana

Luonto on suuri mökkeilijän ystävä. Mökin voikin suunnitella siten, että sen suurimmat ikkunat avautuvat kauniiden maisemien puolelle, ja auringon kierron suunta on huomioitu terassia ja oleskelutiloja ajatellen. Erilaisin ikkuna- ja terassivaihtoehdoin valosta ja maisemista saadaan kaikki irti. Näin luonto pääsee tulemaan sisälle mökkiin. Valmismökin suunnittelussa kannattaakin käyttää hetki aikaa ja suosia ammattitaitoista tekijää.

Salvos valmistaa valmismökit tehtaalla lämpimissä ja kuivissa tiloissa. Jokainen mökki suunnitellaan ja toteutetaan asiakkaan toiveita kuunnellen ammattitaidolla alusta loppuun asti. Suunnittelussa ikkunoiden paikoissa ja koossa kannattaa huomioida ympäröivä maisema.

Mökin paikan valinnassa kannattaa miettiä maiseman lisäksi maaston vaihteluita. Paras paikka mökille on tontin korkein kohta, jolloin sadevesi valuu luonnollisesti poispäin. Vanhoja taloja katsellessa saattaa huomata, että ne on rakennettu aina pihapiirin korkeimmalle kohdalle, mikä selittääkin osaltaan niiden pitkää ikää. Valumavedet eivät ole päässeet lahottamaan niiden pohjia.

Mökin sijainniksi soveltuvat tietysti myös muutkin paikat, mutta tonttitöihin tulee varata hiukan enemmän rahaa, jotta maa-ainesta saadaan vaihdettua ja lisättyä riittävästi sekä sadevesiä ohjattua poispäin rakennuksesta. Huolella ja oikeiden periaatteliden mukaisesti tehdyt pohjatyöt ja mökin perustukset varmistavat, että mökki pysyy suorassa, ja silloin myös ovet ja ikkunat säilyvät hyvinä ja toimivat helposti.

valmismökit valmismökki valmis mökit valmis mökki valmiit mökit

 

 

 

 

 

 

Mökin ikkunoista avautuvilla näkymillä on valtava vaikutus koko mökin tunnelmaan. Ja tunnelma jos mikä on mökkeilyn keskeisimpiä asioita. Tunnelman avulla mökiltä löytyvät rentouttavat ja voimaannuttavat elementit, joita useampi mökkeilijä kaipaa arjen kiireiden keskeltä mökille suunnatessaan. Lisäksi mökin tunnelmaan vaikuttavat erilaiset materiaalivalinnat ja sisustus.

Materiaalien valinnassa erilaiset vaihtoehdot vaikuttavat myös käytettävyyteen. Niitä kannattaakin käydä läpi mökkitoimittajan kanssa. Materiaalit ja niiden värit vaikuttavat tunnelman ja käytettävyyden lisäksi myös muun muassa valoisuuteen, puhtaanapitoon ja siihen, miltä ne tuntuvat käytössä. Sisustuksella voi joko korostaa tai häivyttää valittujen materiaalien vaikutusta.

Huolella suunniteltu ja rakennettu valmismökki takaa siis mahdollisuuden niin maisemien katseluun kuin kaikesta muustakin mukavasta nauttimiseen. Salvoksen ammattitaitoisen henkilökunnan kanssa löydät varmasti tontillesi sopivat vaihtoehdot halusitpa sitten mökin Avaimet käteen -toimituksella tai puuosatoimituksella.

Valmismökki vai puuosatoimitus – valitse sinulle sopivin

Mökin toimituksen valinnassa on tärkeää keskittyä hetkeksi miettimään omia todellisia tarpeita ja aikataulua. Mitä tahdon mökiltä? Paljonko minulla on aikaa käyttää mökin suunnitteluun? Paljonko voin käyttää aikaa mökin rakentamiseen? Milloin haluaisin mökin olevan valmiina? Millaisia asioita arvostan mökkielämässä? Monipuolisia mökki-ideoita voit katsella Salvos-ideakirjasta.

Kun oma ajatus mökistä ja sen valmistuksesta alkaa hahmottua, on todella tärkeää jakaa ajatuksia ammattilaisen kanssa. Ammattitaitoinen myyjä ja valmistaja kykenevät ymmärtämään asiakkaan tarpeet ja toiveet sekä löytämään niihin täydellisen vastauksen. Salvoksella on keskitytty juuri asiakkaiden erilaisuuteen ja erilaisten toiveiden huomioimiseen. Mökkiä ei tarvitse ostaa summittaisesti tai valintaa tehdä muutaman tiukkaan rajatun vaihtoehdon väliltä, vaan asiakas pääsee vaikuttamaan lopputulokseen itse.

Valmismökki voidaan tuoda asiakkaalle yhtenä kappaleena, tai se voidaan koota useammista moduuleista, jotka nekin tuodaan tontille valmiina. Jokainen mökki ja moduuli valmistetaan täysin sisällä kuivissa ja lämpimissä tiloissa. Siksi lopputulos on aina laadukas, turvallinen ja kestävä kokonaisuus.

Kun olet valinnut itsellesi sopivimman mökin ja toimituksen, voit huokaista helpotuksesta. On selvää, että rentouttaviin mökkipäiviin ei ole enää pitkä aika. Se tarkoittaa sitä, että sovitun ajan päästä pääset toteuttamaan unelmaasi ja muuttamaan mökillesi vaikka koko kesäksi. Mökkiunelmissa vain taivas on rajana!