Varustelu

Teidän näköisenne

Varustelu ja muunneltavuus

Salvoksen rakennukset viimeistellään muuttovalmiiksi varustelemalla ne tarpeisiisi sopivilla varusteilla. Näin saat Valmismökistä, Valmissaunasta ja Valmisaitasta enemmän irti ja maksimoit käyttömukavuuden. Valmiin rakennuksen alkaen-hinnat on laskettu ilman mitään lisävarusteita sekä kuljetuskustannuksia. Lisävarusteita ovat mm. hirren vahvuus, nurkan malli, kattomuoto, pintakäsittely, ikkunoiden ja ovien lisävarusteet, lukitukset, terassilasit, terassit, portaat, keittiö, tulisijat, talvivarustepaketit, perustukset sekä sähkö- ja lvi-työt. Saat kaikista tarkan hintaerittelyn kun suunnittelemme sinulle unelmaasi!

Pohjamallit ovat täysin muunneltavissa. Mallistossa olevat pohjamallit ovat vain esimerkkejä asiakkaille jo toteutetuista ratkaisuista. Pohjan suunnittelussa otamme aina toiveesi ja tarpeesi huomioon ja autamme suunnittelemaan juuri näköisesi ratkaisun. Huonetiloja voi leventää tai pidentää, lyhentää tai kaventaa. Myös ikkunoiden ja ovien paikat sekä hirsivahvuus ja kattomalli ovat täysin muunneltavissa.
Lupaamme, että löydämme sinulle sopivan ratkaisun!

Hirsivaihtoehdot

Massiivihirsi:
70mm

Lamellihirsi:
88mm, 114mm, 134mm, 165mm

Sivuillamme kerrotut alkaen-hinnat on laskettu saunojen, aittojen sekä saunamökkien osalta 70 mm:n hirrellä. Suurempien Valmismökkien osalta laskentapohjana on käytetty 88 mm:n lamellihirttä. Hirsivahvuuden hinnanmuutos on hirsivahduudesta ja rakennuksen koosta riippuen yleensä 500 - 10 000 euroa. Hintaan vaikuttaa hirsivahvuuden lisäksi ennen kaikkea mm. työkustannukset. Mitä vahvempi hirsi, sen raskaampaa / hitaampaa rakennus on rakentaa.

Nurkkavaihtoehdot

Nurkkamalli määrittelee osaltaan rakennuksen tyyliä.

- ristinurkka (vakiotoimitus)
- lohenpyrstönurkka
- lyhytnurkka

Ristinurkka kuuluu vakiona toimitukseen eikä siten nosta rakennuksen kokonaishintaa. Lohenpyrstönurkan salvoksen tekeminen on huomattavasti työläämpää kuin perinteisen ristinurkan. Lisäksi kehän kasaaminen on yli kaksi kertaa hitaampaa. Siksi tyylikäs lohenpyrstönurkka on rakennuksen koosta, hirsivahvuudesta sekä nurkkien lukumäärästä riippuen yleensä 1 200 - 5 000 euroa arvokkaampi verrattuna ristinurkkaan. Lyhytnurkassa lyhennetty ristinurkka koteloidaan. Nurkan korkeudesta sekä nurkkien määrästä riippuen se yleensä maksaa rakennukseen noin 600 - 1500 euroa.

Kattotyypit

Saisiko olla perinteinen harjakatto vai modernimpi pulpettikatto? Joissakin malleissa pulpettikatto jatkuu reilusti terassin päälle. Kattomalli luo osaltaan rakennukselle oman ilmeensä.

Kaikkien rakennusten alkaen-hinta on laskettu pulpettikatolla. Harjakattoinen ratkaisu on yleensä hieman arvokkaampi, johtuen haasteellisemmista kattorakenteista sekä suuremmasta työaikamenekistä. Harjakattoisen ratkaisun hintaa lisää merkittävästi myös kattojiirit, joita tulee mm. silloin kun rakennuksen pohjana on L-malli, jossa katto on samassa tasassa koko matkalta. Yhtenäinen harjakatto ei ole merkittävästi arvokkaampi kuin pulpettikatto.

Pintakäsittely

Valmiista arkkitehdin suunnittelemista värikokonaisuuksista on helppo valita mieleinen väritys mökkiunelmallesi. Käsittelemme jokaisen pinnan haluamallasi värisävyllä tehtaalla valmiiksi. Käytämme ympäristöystävällisiä ja vesiliukoisia Tikkurilan kuultavia sävyjä ulkopuolella. Voit myös valita Tikkurilan peittävän puunsuojan haluamallasi värisävyllä. Värisävyt ovat täysin muunneltavissa!

Rakennuksen pintakäsittelytyöt maksavat käsiteltävien pintojen koosta sekä käsittelyaineista riippuen muutamasta satasesta muutamiin tuhansiin euroihin tarvikkeineen. Peittävä käsittely on arvokkaampi, koska se käsitellään tehtaalla sisätiloissa kahteen kertaan ja käsittelykertojen välissä on kuivumisaika.

Ikkunat

Salvoksen rakennuksissa ikkunoiden koot ja paikat ovat muunneltavissa. Saatavilla on lukuisia eri ratkaisuja sekä ikkunamalleja perinteisestä moderniin.

- puu- tai alumiinipuitteella
- 2-kerrosikkunat
- laaja värivalikoima

Lisävarusteita:
- tuuletusikkuna
- turvalasi
- peililasi
- sälekaihtimet
- irtoristikot
- korvausilmaventtiili
- energialasit 3-kerrosikkunat

Ikkunoiden lisävarusteet vaihtelevat yleensä 30 - 300 euroon / ikkuna, riippuen ikkunan koosta sekä siihen tulevista varusteista. Jos rakennukseen tulee esimerkiksi suuri ikkuna, joka on lähellä terassitasoa, tarvitaan sisäpuolen turvalasin lisäksi myös ulkopuolen turvalasi, ja ikkunan kokonaishinta nousee.

Ovet

Salvoksella on laaja ovivalikoima käsinveistetystä perinneovesta aina moderniin lämpöoveen tai lämpöliukuoveen. Ovien paikat ja koot ovat muunneltavissa.

- käsinveistetyt perinneovet
- modernit lämpöovet
- lämpöliukulasiovet
- laaja värivalikoima

Oven hintaan vaikuttaa oven lämmöneristyskyky, pintakäsittelyaine sekä lasitettava pinta. Hyvä ovi on asennettuna yleensä muutaman satasen arvokkampi verrattuna tavalliseen paneelioveen.

Lukitus

Meiltä saat Abloyn varmatoimiset lukot. Asennamme lukot ja sarjoitukset oviin valmiiksi. Avain- ja lukkorunkomallista riippuen voimme sarjoittaa lukot samalle avaimelle.

Lukkojen sarjoitus maksaa yleensä muutamia satasia riippuen sarjoitettavien lukkojen määrästä sekä lukkomallista.

Terassilasitukset

Lumon-liukulaseilla saadaan välikuistista mukava oleskelutila pitkälle syksyyn. Lämmön saat riittämään vielä kevyellä pakkaskelilläkin lisäämällä välikuistille takan. Lumon-lukittavat liukulasit tehdään mittojen mukaan kuhunkin rakennukseen sopivaksi.

Lumon terassilasien hinta asennettuna on yleensä 2 300 - 5 300 euroa lasituksen pinta-alasta riippuen.

Keittiöt

Salvoksen keittiömallisto tarjoaa laajan valikoiman valmiiksi suunniteltuja keittiökokonaisuuksia erilaisiin käyttötarpeisiin.
Myös kodinkoneet saa asennettuna.

Vakiomallin keittiöt ovat asennettuna hintahaarukaltaan 1 300 - 6 000 euroa mahdollisine kodinkoneineen. Suuremmat keittiöt suunnitellaan ja hinnoitellaan asiakaskohtaisesti. Keittiöiden lisäksi saatavilla on myös esim. eteisen tai makuuhuoneen liukuovikomeroita.

Sähkö

Sähköpiirustukset, sähkösuunnitelmat, tarvikkeet ja toteutus –hoidamme sähkösuunnitelmat jo suunnitteluvaiheessa. Näinpä rakentamisvaiheessa sähköjohdot voidaan asentaa rakenteiden sisälle, eikä johtoja jää näkyviin. Sähköistyksen suunnittelussa huomioidaan projektin muutkin suunnitelmat. Tällöin mm. pistorasioiden paikat ja johtojen linjat saadaan juuri oikeille paikoille, eikä pistorasia jää esimerkiksi kaapin, ikkunan tai takan kohdalle.

Sähköistyksen hintaan vaikuttaa merkittävästi se, tarvitaanko rakennukseen täysin uusi sähköpääkeskus vai saadaanko virta jo olemassa olevista rakennuksista, jolloin rakennukseen tulisi huomattavasti edullisempi moduulikotelo. Ilman sähköpääkeskusta sähköistyksen hinnat ovat pienimmissä rakennuksissa jopa alle 1000 euroa. Suurempiin mökkeihin on hyvä varata sähköjen osalta 7 000 - 12 000 euroa sisältäen sähkösuunnitelmat, sähköpääkeskuksen, työt, tarvikkeet, asennuksen sekä mittauspöytäkirjan.

LV-suunnitelmat ja WC-ratkaisut

LV-suunnitelmat ja asennus toteutetaan jo tehtaalla valmiiksi. Asennamme valmiiksi vesi-WC:n tai vaihtoehtoisesti voit valita ekologisen Multoa WC:n. LV-valinnat voivat sisältää tarpeesi mukaan mm. seuraavia tuotteita:

- suihkukaappi
- allas
- peilikaappi
- jakotukki
- vesi-WC
- ekologinen vedetön Multoa WC
- lämminvesivaraaja
- pyykinpesukoneen venttiili
- sisäpuolen viemäröinti
- keittiön hana
- astianpesukone
- vesiposti puutarhaletkulle

Vesi- ja viemärityöt ovat mökkiin yhtä arvokkaat tehdä kuin omakotitaloon. Riippuen haluamastasi kokonaissisällöstä hintahaarukka on karkeasti 3 000 - 11 000 euroa.

Salvos Käsinveistetty -tuoteperhe

Salvos Käsinveistetty on Salvoksen tehtaalla käsityönä suomalaisesta puusta valmistetut Salvos-tuotteet. Viimeistele rakennus sen tyyliin ja henkeen sopivilla Salvos-tuotteilla.

Tuotteet:
- shampooteline
- kulmahylly
- naulakko
- pesupenkki
- puukatos
- perinnelauteet
- mestarilauteet
- levitettävä vuode
- tuppeensahatut ikkunan- ja ovenpielet
- tuppeensahattu lomalaudoitus sisäkattoon
- perinneovet

Talvivarustepaketti

Rakennuksen voi rakentaa kevyemmin kevät-, kesä- ja syyskäyttöä varten. Tällöin rakennukseen ei asenneta massiivisia eristeitä ja hirrenvahvuus voi olla kevyempi. Salvoksen talvivarustepaketilla teet kesämökistäsi lämpimän myös talven pakkasille. Otamme huomioon talvikäytön energiavaatimukset kaikissa rakennuksen osissa niin eristeissä, ikkunoissa ja ovissa kuin hirren vahvuudessa. Suurempiin rakennuksiin on mahdollisuus saada Finnfoam-eriste kylmäsillan katkolla. Tämä tarkoittaa sitä, että eriste tulee kelluvana koko lattian alueelle rossipohjaisessa ratkaisussa, jolloin kylmä pakkasilma ei ole yhteydessä mökkiin puun välityksellä vaan eriste tulee aina kylmyyttä vastaan.

Salvoksen rakennukset voidaan kaikissa tilanteissa jättää rakenteiden puolesta täysin kylmilleen, mikäli niitä ei käytetä vuoden kylmempinä aikoina. Myös vesi- ja viemäritekniikka voidaan suunnitella kylmilleen jätön kestäviksi.

Perustukset

Kun Salvos tekee perustukset, on teräskuituvahvisteiset pilarit sekä raudoitetut laatat valettu jo valmiiksi Salvoksen tehtaalla. Pilarit juotetaan kohteessa laattoihin, jolloin kuivumisaika on minimaalinen ja perustusten tekeminen ripeää. Alustava perustussuunnitelma sekä valmis mittapiirros perustuksille kuuluvat aina vakiotoimitukseen. Voit tehdä perustukset myös itse, jolloin toimitamme sinulle valmiin mittapiirroksen pilariperustuksen tekemiseen.

Perustuksen hintaan vaikuttaa rakennuksen koko, perustamistapa sekä pilareiden määrä. Annamme sinulle eurolleen tarkan urakkahinnan tasatusta ja tiivistetystä sorapatjasta alkaen. Alustavat työt tehdään tuntitöinä ja tarvikkeet laskutetaan menekin mukaan. Pienemmissä rakennuksissa perustuksen urakkahinta on yleensä 1 500 - 5 000 euroa, suuremmissa mökeissä noin 10 000 euroa.

Alustavat työt tontilla

Usein suunnitteluvaiheessa mökkitontilla kasvaa vielä puita, mustikoita ja sieniä. Hoidamme tarvittaessa kaiken puiden kaadosta ja tien teosta pihojen muokkaukseen. Halutessasi otamme kokonaisvastuun tontin saattamisesta siihen kuntoon, että perustukset voidaan tehdä ja rakennus päästään toimittamaan tontille.

Hoidamme muun muassa:

- puiden kaadot ja pinoaminen tarvittaessa
- sähkökaapelin kaivuutyöt
- pintamaan poisto
- suodatinkankaan asennus
- maa-ainesten vaihto
- tien teko
- pihojen muokkaus
- salaoja- ja sadevesijärjestelmät
- imeytyskentän teko
- umpisäiliön asennus
- vesikaivon asennus
- työmaasähkö
- murskeet ja hiekat
- maantiivistys