Chat with us, powered by LiveChat
tutustu ainutlaatuiseen valmiskonseptiimme!

Yritys

Perheyritys

Yrityksen syntyhistoria

Salvoksen perustaja Eino Koskelo syntyi Siikalatvan Lamun kylällä Kytölässä 1950-luvulla. Jo nuorena poikana Eino oli kiinnostunut puun ominaisuuksista, ja sopivaa jääkiekkomailaa pihapelejä varten etsittiinkin metsästä. Samoihin aikoihin paikallinen puuseppä, Juholan Eino, loihti puusta kyläläisille mitä kukin halusikaan: vesisaaveja, aseiden periä ja muita erilaisempia tarvekaluja. 80-luvulla Eino Koskelo luopui maatilayrittämisestä. Hän pääsi Juholan Einon oppiin rakentamaan pihasaunoja ja mökkejä – mestari ja oppipoika kohtasivat.

Pian Eino Koskelo rakensi saunoja, mallinaan vaarinsa 30-luvulla rakentama sauna. Lisäksi valmistui aittoja, mökkejä, konehalleja sekä omakotitaloja asiakkaiden toiveiden mukaan. Toiminnan kasvaessa Eino otti kaverikseen kaksi vanhinta poikaansa. Pian yritys työllisti myös kymmenkunta työntekijää.

Uuden ajan alku

Oli tammikuu 2008 ja kaikille työntekijöille ei ollut töitä. Einon yksi vahvoista periaatteista ”työntekijä on leipänsä ansainnut” oli merkittävin askel kohti teollista tuotantoa. Aluksi osa työntekijöistä teki Einolle polttopuita, täydellä palkalla luonnollisesti. Kun polttopuut saatiin tehtyä, kävi Eino hakemassa traktorilla järvirannasta vanhat hirret hallille. Hän halusi opettaa työntekijöille, kuinka valmistetaan pihasauna oikeaoppisesti laadusta tinkimättä niin kuin Juholan Eino oli aikoinaan opettanut. Saunoja valmistui kaikkiaan kolme, kaikki avokuistillisia malleja. Ne tuli myydä, jotta yhtiö pystyi maksamaan työntekijöilleen ansaitsemansa palkan. Kuin vahingossa, sosiaalisesta vastuunkannosta ja työntekijöistä välittämisestä syntyi Salvoksen todellinen menestystarina. Pian oli suunniteltu ensimmäiset saunamallit Einon toimesta ja myynti sai alkaa. Enää ei tarvinnut huomioida vaihtelevia sääoloja, pitkiä työmatkoja eikä tavaroiden toimituksia kohteeseen vaan hirsirakennuksia pystyttiin valmistamaan tehtaalla sisätiloissa vuodenajasta ja keleistä riippumatta.

Kohti markkinajohtajuutta

Toiminta kasvoi voimakkaasti ja valmiiden hirsisaunojen kysyntä oli kovaa, joten jo vuonna 2010 saunaliiketoiminta eriytettiin rakennusliiketoiminnasta. Nimeksi valikoitui Salvos, sillä mikä voisi paremmin kuvata hirsirakentamista, kuin yksi sen työvaiheista; hirsien salvaminen. Samalla palvelua laajennettiin siten, että pohjien ja perustusten tekeminen liitettiin koko toimituskonseptiin. Näin voitiin palvella asiakaskuntaa entistä paremmin ja ammattitaitoisemmin. Suuntaviivat hirsimoduulista tapahtuvaan valmisrakentamiseen oli luotu ja määrätietoinen työ kohti markkinajohtajuutta sai alkaa.

Hirsimökki moduuleista

Kahden vuoden aikana oli toimitettu lähes kaksisataa käyttövalmista hirsirakennusta avaimet käteen periaatteella. Tehtaalla sisätiloissa täysin valmiiksi rakennetut rakennukset olivat pihasaunoja, nukkuma-aittoja sekä saunamökkejä. Kauppaa alkoi tulla myös isommista hirsimökeistä ja oli uuden haasteen aika. Miten pystymme palvelemaan asiakkaat valtakunnallisesti ja samalla luomaan asiakkaalle kustannustehokkaan toimintamallin? Kuinka valmistetaan hirsimökki tehtaalla sisätiloissa mahdollisimman valmiiksi ja asennuksen osuus kohteessa on minimoitu? Näihin kysymyksiin Einon tiimeineen etsiessään vastausta syntyi ensimmäinen muuttovalmis hirsimökki moduuleista. Tehtaalla asennettiin keittiöt, tulisijat, sähköistykset ja muut lisävarusteet valmiiksi ja hirsimoduulit yhdistettiin asiakkaan tontilla. Jatkuva toiminnan kehittäminen on mahdollistanut sen, että tänä päivänä muuttovalmiin mökin rakentaminen kohteessa on vain noin viikon työ!

Useita toimitusvaihtoehtoja

Kaikki hirsirakennukset ovat saatavana muuttovalmis, sääsuojaan- tai pakettitoimituksena, joista suosituin on muuttovalmis toimitus. Jokaisessa toimitusvaihtoehdossa asiakkaan kanssa suunnitellaan yhdessä oma hirsiunelma satoja ideamalleja hyödyntäen. Varustelutaso ja toimitussisällön laajuus on valittavissa ja räätälöitävissä oman tarpeen mukaan yhdessä Salvos -ratkaisumyyjän kanssa. Salvos rakennuksiin on mahdollista tutustua neljässä Salvoksen myyntinäyttelyssä, jotka sijaitsevat Espoossa, Lahdessa, Tampereen Pirkkalassa sekä Jyväskylässä. Lisäksi Salvoksen tehtaalla on mahdollisuus tutustua, kuinka rakennuksia valmistetaan. Hirsitehdas sijaitsee Pohjois-Pohjanmaalla Pyhännällä, jossa valmistetaan noin 300 hirsirakennusta vuosittain.

Korkea laatu

Alusta asti oli selvää se, minkä vanha puuseppämestari oli Einolle heti ensimetreillä opettanut: laadusta ei
tingitä ja perinteistä rakennustapaa kunnioitetaan. Näistä periaatteista on muodostunut osa Salvoksen
toimintaa kantavasta kivijalasta. Rakenteet ja materiaalivalinnat on suunniteltu siten, että ne kestäisivät
myös tulevien sukupolvien käytön.

Ekologisuus

Hirsirakennukset kestävät voimakkaat lämpötilavaihtelut ja niissä on erinomainen sisäilma puun hengittävyyden ansiosta. Suomessa on laaja sisäilmaongelma ja samaa ongelmaa ei esiinny hirsirakennuksissa. Siksi hirsi on voimakkaimmin kasvava rakennusmateriaali niin omakoti- kuin vapaa-ajanrakentamisessa. Salvoksen hirsirakennukset valmistetaan tehtaalla sisätiloissa. Rakentamisesta syntyvä puujäte menee viereiseen kaukolämpölaitokseen, jolla lämmitetään mm. omakotitaloja. Pakkausmuovi, metallijäte sekä pakkauspahvit lajitellaan jo tehtaalla ja lähetetään uusiokäyttöön. Olemme voineet todeta, että kaiken lajittelun jälkeen kaatopaikkajätettä syntyy enemmän päivittäisestä ruokailusta kuin itse tehtaalta. Jo yksistään runsas puun käyttö on itsessään ekoteko. Ympäristöasiat ovat Salvokselle sydämen asia. Muun muassa rakennusten pitkäikäisyys, keskitetty logistiikka ja runsas puun käyttö takaavat ympäristöystävällisen toiminnan. Maalle juurtuneina, lähellä luonto kasvaneina, haluamme, että kaikkien
toimittamiemme rakennusten lisäksi luonto siirtyy hyvässä kunnossa myös jälkipolville.

Vastuullisuus

Perheyritys Salvoksessa vastuullisuus on läsnä joka päiväisessä tekemisessä. On vastuu mm. asiakkaista, yhteistyökumppaneista, ympäristöstä ja lisäksi on yhteiskunnallinen vastuu. Mutta on vastuu ennen kaikkea työntekijöistä ja heidän perheistään. Kun työntekijät voivat hyvin ja kotiasiat ovat kunnossa, näkyy se myös asiakkaalle toiminnan eri vaiheissa. Vastuullinen toimija on luotettava kumppani, jonka kanssa on helppo tehdä yhteistyötä.

Arvostus

Arvostus on yksi Salvoksen pääarvoista. Lukemalla koko tarinan, ymmärrät mitä sillä tarkoitamme.

Vaivattomuus

”Haluamme, että hirsiunelma olisi asiakkaalle kaikkinensa miellyttävä ja vaivaton kokemus. Siksi haluamme kehittää toimintaamme ja suhtaudumme siihen intohimolla. Urheilijan sanoin: teemme parhaamme, katsotaan mihin se riittää. Parhaimmillaan asiakkaalle jää vain laskujen maksamisen ilo.” Joni Koskelo, toimitusjohtaja Salvos Finland Oy.

Tehdas

Haluamme toivottaa sinut tervetulleeksi tehdasvierailulle – ihailemaan, kuinka Euroopan moderneimmasta ja kustannustehokkaimmasta hirsitehtaasta valmistuu asiakkaille yksilöllisiä rakennuksia kahdessa vuorossa.

Salvos Finland Oy

Hirsisiä vapaa-ajan rakennuksia valmistava ja toimittava Salvos Finland Oy omistaa myös verkkokauppana toimivan Pihatukku Finland Oy:n sekä siirrettäviä sauna- ja mökkivaunuja valmistavan Lapelland Finland Oy:n.

 

Ota rennosti – hoidamme kaiken puolestasi. Tämä lause ohjaa Salvosta päivittäin kehittämään toimintamalleja ja palvelukokonaisuutta.

WordPress Image Lightbox