yritys

Perheyritys

Salvos rakentaa taidolla ja tunteella

Aito ja oikea hirrenrakennustaito ei tule verenperintönä tai itsestään, vaan käsin veistämisen tekniikat ja materiaalin ymmärtäminen vievät aikaa. Kaikki alkaa intohimosta ja palavasta halusta rakentaa jotain oikeaa ja kestävää – viimeisen päälle kunnolla.
Samalla tavalla alkoi myös Salvoksen tarina. Jo nuorena poikana Eino Koskelo oli kiinnostunut puun ominaisuuksista ja sopivaa jääkiekkomailaa pihapelejä varten etsittiinkin metsästä. Einolla oli myös sitkeä unelma: hän halusi kylpeä omin käsin veistetyssä pihasaunassa, samanlaisessa kuin oli kylpenyt lapsena vaarin kanssa. Eino oli oppinut isältään, että kaikki oikea rakentaminen alkaa sopivan materiaalin etsimisestä – oikeiden rakennushirsien valinnasta.

Niin Eino lähti metsään, niin kuin hänen isänsä ja vaarinsa olivat lähteneet aikoinaan, ja alkoi hakea rakennuspuita unelmalleen. Kun sopivat rakennuspuut oli valittu, piti aloittaa saunan rakentaminen, mutta nuorelta mieheltä puuttui omakohtaista kokemusta. Silloin apua löytyi oman kylän mieheltä, Juholan Einolta, joka loihti puusta esiin mitä halusi. Vanhempi Eino auttoi nuorempaansa, opasti ja neuvoi kädestä pitäen kuin mestari oppipoikaansa. Niin nuorempi Eino oppi puun käsittelyn perinteiset tavat ja salaisuudet – luonnon kunnioitusta unohtamatta.

 

img01-text

 

80-luvulla valmistui Einon ensimmäinen hirsisauna. Sen jälkeen alkoi valmistua aittoja, mökkejä, konehalleja sekä omakotitaloja asiakkaiden toiveiden mukaan. Toiminta kasvoi, ja pian yritys työllisti myös Einon poikia, ja muutamia vieraita työntekijöitäkin.

Vaihtelevat sääolot, pitkät työmatkat, kalliit valvontakustannukset ja telinevuokrat kuitenkin haittasivat rakentamista. Päätettiin kokeilla, kuinka rakentaminen onnistuisi sisätiloissa, säältä suojassa. Tästä sai alkunsa todellinen menestystarina –  oli siirrytty paikallaan tapahtuvasta hirsikehikkojen kasaamisesta valmiiseen moduulirakentamiseen. Nykyaikaiset työskentelytavat, työvälineet ja tuotantotilat, sekä ammattitaitoinen, jatkuvasti koulutettava Salvoksen henkilöstö mahdollistavat korkeimman mahdollisen laadun ympärivuotisesti.

Alusta asti oli selvää se, minkä vanha puuseppämestari oli Einolle heti ensimetreillä opettanut: laadusta ei tingitä ja perinteistä rakennustapaa kunnioitetaan. Näistä periaatteista on muodostunut Salvoksen toimintaa kantava kivijalka.

Kunnioitamme perheyrityksemme arvoja ja toimimme niiden mukaisesti: arvostamme käsityöperinnettä ja -laatua, hyviä ja ahkeria työntekijöitämme sekä rehtiä kaupankäyntiä.

Rakennamme hirrestä vastuullisesti ja tulevaisuuteen katsoen. Jo yksistään runsas puun käyttö on ekoteko. Myös keskitetty logistiikka sekä Salvoksen rakennusten pitkäikäisyys ja kestäminen sukupolvelta toiselle ovat merkittäviä tekijöitä ympäristöystävällisyyden kannalta. Maalle juurtuneina, lähellä luontoa kasvaneina, haluamme, että kaikkein toimittamiemme valmismökkien, valmissaunojen ja valmisaittojen lisäksi myös luonto siirtyy hyvässä kunnossa perintönä tuleville sukupolville.

 

 Kuvassa osa Salvoksen henkilökuntaa. Nykyisellään Salvos työllistää yli 50 henkilöä.

 

Salvoksen arvot

Kotimaisuus ja korkea laatu

Meillä Salvoksella laatu on arvoistamme tärkein. Voit aistia kotimaisen laadun kaikista Salvoksen rakennuksista. Työntekijämme ovat puurakentamisen huippuammattilaisia ja erittäin vaativia oman työnsä laadusta. Rakennuksiimme kelpuutamme vain huippulaatuista
materiaalia. Lisäksi rakennukset tehdään valmiiksi tehtaalla sisätiloissa – optimaalisissa olosuhteissa. Rakennuksen hirret valmistuvat hirsilinjalla, ja valmistuttuaan rakennus pakataan tehtaan toisessa päässä kutistemuoviin odottamaan toimitusta. Salvoksen asiakkaana voit luottaa siihen, että rakennus kestää pitkäikäisenä sukupolvelta toiselle, ja työnjälki on aina huippuluokkaa!

 

Oikeat materiaalivalinnat

Kun puhutaan Valmissaunasta, Valmismökistä tai Valmisaitasta, voit olla varma, että rakennus on tehty vahvoista materiaaleista laadusta tinkimättä. Yhteistyökumppaneiksemme olemme valinneet alojensa kärkitoimijoita – kelpuutamme vain parasta.

 

Viimeistely

Ennen toimitusta kaikkien Salvoksen tuotteiden on läpäistävä erittäin tiukka laaduntarkastus, jossa työntekijämme työnjälki joutuu todella koetukselle. Tarkastuksen suorittaa vuoropäällikkö, joka hyväksyttyään tuotteen Salvoksen laatukriteerien mukaiseksi antaa luvan toimittaa tuotteen asiakkaalle. Asennuksen vaativissa kohteissa viimeinen katselmus tehdään asiakkaan läsnäollessa, kun rakennus luovutetaan lopullisesti asiakkaalle.

Haluamme toivottaa sinut tervetulleeksi tehdasvierailulle – ihailemaan, kuinka Euroopan moderneimmasta ja kustannustehokkaimmasta hirsitehtaasta valmistuu asiakkaille yksilöllisiä rakennuksia kahdessa vuorossa. Vierailuajan
voit varata suoraan tehtaanjohtajalta.

Tervetuloa!

yritys-tehdas-salvos

Salvoksen tuotanto toimii sisätiloissa nykyaikaisilla työkaluilla ja koneilla, mutta rakennusperiaatteet ovat samat, kuin miten 1800-luvulla valmisttiin kestäviä hirsirakennuksia.